Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerwoensdag 28 maart 2007    Evangelie van 2007-03-28
 titelSoeterbeeck: over het nut van Europa
beschrijvingHet Soeterbeeck Programma organiseert in het voorjaar drie debatten over het nut van Europa.

Na de verkiezingen voor de Tweede Kamer durven politici het woord Europa weer te gebruiken. Tijdens de verkiezingscampagne was het oorverdovend stil. Maar nu wordt er weer gesproken en gedebatteerd over Europa. En dat is hard nodig, want buiten Nederland gaat de Europese eenwording gewoon door. Europa beïnvloedt ons, of we willen of niet. Willen wij Nederlanders invloed op de richting van de ontwikkeling van Europa, dan kunnen we niet langer aan de kant blijven staan.

Sprekers zijn o.a. Antoine Bodar, Agnes Jongerius, Maarten Van Rossem, Kathalijne Buitenweg, Frans Timmermans en Kees Klop. De debatten worden geleid door Rindert de Groot, mede oprichter van Cool Politics.

Drie vragen komen in de debatten aan de orde.

Woensdag 28 maart in LUX in Nijmegen staat het thema Europa; Markt of staat? centraal. Wat is het nut van Europa - de United States of Europe? Europa is een gemeenschappelijke markt met een munt maar moet Europa ook een echte politieke eenheid worden?

Donderdag 5 april in Theater zaal 16 in Tilburg gaat het over de vraag Europa; Democratie of bureaucratie? Europese besluitvorming komt razend ingewikkeld tot stand. Bureaucratie, regeringsleiders met vetorecht, het Eropees parlement - gezamenlijk dragen ze bij aan zeer ondoorzichtig beleid. Is het niet beter dat het democratisch en rechtstreeks gekozen Europees Parlement de richting gaan bepalen?

Woensdag 25 april in De Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch is het onderwerp Europees burgerschap?. Zullen we ons ooit Europeaan gaan voelen in plaats van Nederlander, of eerder nog Brabander of Nijmegenaar? Drie grote thema’s waar we stevig over moeten debatteren voordat we verder kunnen met Europa.

De debatten zijn gratis toegankelijk. Meer informatie? Reageren? Inschrijven? Ga naar www.use-debatten.eu.


Debat 1: Markt of staat?
Plaats: LUX, Mariënburg 38-39, Nijmegen
Datum: woensdag 28 maart 2007
Tijd: 20.00 - 22.00 uur
Gasten: Agnes Jongerius, René ten Bos, Thomas von der Dunk (column)

Debat 2: Europa: democratie of bureaucratie?
Plaats: Theater zaal 16, Carré 16, Tilburg
Datum: donderdag 5 april 2007
Tijd: 20.00 - 22.00 uur
Gasten: Kathalijne Buitenweg, Kees Klop, Maarten Van Rossem, Alfred Pijpers (column)

Debat 3: Europees burgerschap?
Plaats: Verkadefabriek, Boschdijkstraat 45, Den Bosch
Datum: woensdag 25 april 2007
Tijd: 20.00 - 22.00 uur
Gasten: Frans Timmermans, Antoine Bodar, Peter Rietbergen (column)

infowww.use-debatten.eu

www.ru.nl/soeterbeeckprogramma
(024) 361 55 55
(06) 27 05 27 48
j.bouwman@soeterbeeck.ru.nl
info@soeterbeeck.ru.nl
locatieLUX, Mariënburg 38-39
plaatsNijmegen (Gelderland)
postcode65
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl