Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzaterdag 24 maart 2007    Evangelie van 2007-03-24
 titelChristelijke Koers over de islam
beschrijvingDe Beweging Christelijke Koers CDA, een organisatie van leden van het CDA, hebben een openbare vergadering belegd over de islam op 24 maart.

De Beweging Christelijke Koers CDA, een organisatie van leden van het CDA die het christelijk uitgangspunt van de partij duidelijker tot uitdrukking willen brengen in het beleid dat gevoerd wordt, belegt op zaterdagmorgen 24 maart 2007 een openbare bijeenkomst in Venlo- Tegelen

Aanvang 10.30 uur.
Plaats: Trianon, Sint Sebastianusstraat 2 Tegelen.
Spreker: De heer J.J.J.A. van Rooyen, oud-lid Buitenland-Commissie CDA

De spreker zal ingaan op de steeds groter wordende invloed van de islam in Europa en de gevolgen daarvan voor de Europese culturen. Wat zal daarvan overblijven als het aantal islamieten zo sterk blijft toenemen als de laatste jaren het geval was?

De Beweging Christelijke Koers CDA heeft ernstig bezwaar tegen het feit dat islamieten oververtegenwoordigd zijn onder de CDA-politici, terwijl christenen die uitgaan van de Bijbel en de katholieke leer (minstens 300.000 stemmers) nauwelijks vertegenwoordigd zijn en vaak het zwijgen wordt opgelegd. Niet minder dan 300.000 CDA-stemmers hebben slechts een enkele vertegenwoordiger in de CDA-Tweede Kamerfractie terwijl de ca. 2.000 islamieten die op het CDA stemmen twee vertegenwoordigers hebben op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer. Gevolg van de vage koers van het CDA is dat vele CDA-stemmers uitwijken naar de Christen-Unie.

De Beweging houdt zich bezig met bezinning op politieke vraagstukken vanuit een duidelijk christelijk uitgangspunt. De Beweging aanvaardt de Bijbel als norm voor het politiek handelen. Het is het van belang goede informatie te hebben over actuele politieke vraagstukken waarbij een principiële opstelling nodig is. Dat vindt plaats door middel van artikelen in Christen-democratische koers, het tijdschrift van de Beweging, via internet (www.bga.nl/cda) en door middel van openbare vergaderingen.

Het CDA dient volgens de Beweging aanspreekbaar te zijn op haar uitgangspunt en een herkenbaar politiek beleid te voeren waarin een christelijke visie gestalte krijgt. De Beweging wil allen verenigen die een duidelijk christelijk politiek geluid willen laten horen. Van het bestuur en van de redactie van Christen-democratische koers maken zowel r.k. als protestantse deel uit.

infoBeweging christelijke koers CDA
www.bga.nl/cda
cda@bga.nl
(038) 3557025
locatieTrianon, Sint Sebastianusstraat 2
plaatsTegelen (Limburg)
postcode59
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl