Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneervrijdag 6 april 2007    Evangelie van 2007-04-06
 titelNocturneconcert I Buoni Antichi
beschrijvingOp Goede Vrijdag 6 april geeft het vocaal ensemble I Buoni Antichi een nocturneconcert. Het koor zingt dan ‘The Lamentations of Jeremiah’ van Thomas Tallis. Dit concert vindt plaats in de kapel van de Sacramentskerk in Breda.

De aanvang is om 22.00 uur en de toegangsprijs bedraagt € 7,50

Dat Thomas Tallis (ca. 1505-1585) werkzaam was aan het protestantse hof van de Engelse koningin Elizabeth I, weerhield hem er niet van muziek te schrijven voor de katholieke eredienst. Vele van zijn mooiste werken belichten het leven van een donkere kant, zoals de beroemde Lamentations of Jeremiah, klaagzangen op de val van de stad Jeruzalem. Deze expressieve muziek, geschreven voor nachtelijke diensten in de Goede Week voor Pasen, kunt u beluisteren tijdens een nocturne op de late avond van Goede Vrijdag. Ensemble ‘i buoni antichi’ voert deze passiemuziek uit met de donkere klankcombinatie van vijf mannenstemmen, in een sfeer van verstilling en 'tenebrae' (duisternis).

infoJan Brouwers
(076) 560 12 56
jan.brouwers@muziekinstituut.nl
iba@muziekinstituut.nl
locatieSacramentskerk, Zandberglaan 58
plaatsBreda (Noord-Brabant)
postcode48
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl