Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Conferentie
conferentie
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdinsdag 13 maart 2007    Evangelie van 2007-03-13
 titelVrouwen over buddy
beschrijvingDe gezondheidszorg is in Nederland goed georganiseerd. Artsen, verpleegkundigen, thuiszorg. Het is er allemaal. Wie zorg nodig heeft, kan dat krijgen. Maar het is vooral lichamelijke zorg. Wie geeft emotionele steun aan mensen met een ernstige chronische en/of levensbedreigende aandoening of fysieke beperking? Wie heeft tijd voor een praatje? Wie neemt mensen mee voor een uitje, wie is er als de zieke het even helemaal gehad heeft?

Zorgverleners doen hun best, maar kunnen niet meer dan hun binnen de aangemeten tijd is toegestaan. Een buddy kan wel meer. Buddy betekent letterlijk: maatje. Buddy’s zijn vrijwilligers die sociaalemotionele zorg verlenen aan zeer ernstig zieken. STAT-Limburg (Stichting Aanvullende Thuiszorg) is verantwoordelijk voor het buddywerk in onze regio.

Tijdens twee ontmoetingsdagen voor vrouwen in de 40-dagentijd vertelt Hélène van Erve-Preijde over het werk van buddy’s. Zelf heeft ze ruime ervaring in de ondersteuning van mensen met HIV en Aids. Ze vertelt over haar werk, over de verschillende aspecten van het buddy-zijn en over de bijzondere ontmoetingen die dit met zich meebrengt.

De ontmoetingsdagen zijn een initiatief van de Stichting Mgr. Schrijnen Huis. Ze worden gehouden op 13 en 20 maart in Roermond. Deelnemers kunnen kiezen uit één van de twee data.
Het programma begint om 10.00 uur en duurt tot circa 15.30 uur.

Deelname is gratis.

Voor opgave of meer informatie:
(0475) 386810
t.konickx@bisdom-roermond.nl

info(0475) 386810
t.konickx@bisdom-roermond.nl
organisatieBisdom Roermond
locatie
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl