Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 11 maart 2007    Evangelie van 2007-03-11
 titelMuziek in de Koepelkerk
beschrijvingKomende weken komen in de Koepelkerk in Maastricht weer totaal verschillende opluisteringen van de Eucharistievieringen en ook een tweetal concerten.

Alle Eucharistievieringen, maar zeker ook de 2 concerten, kunnen voor heel veel mensen een belevenis zijn om dat eens mee te maken en dan vooral in de mooie Koepelkerk met al zijn kunst, zijn Byzantijnse stijlen en de mooie akoustiek.

Op zondag 11 maart komt, tijdens de H. Mis van 10.45 uur,
het Jongerenkoor New Generation uit Merkelbeek, onder leiding van Ilona Schouten.
Zij zingen Latijnse maar ook Nederlandse religieuze liederen, maar ook uit Jesus Christ Superster en uit The Lord of the Ring.

Op zondag 18 maart komt, tijdens de H. Mis van 10.45 uur, het Collegium Gregorianum Heuvelland uit Zuid Limburg onder leiding van Peter Schroen.
Zij zingen de Gregoriaanse gezangen van Zondag Laetare, de 4de zondag van de vasten, met enkele toegiften

Op zondag 25 maart om 15.30 uur, geeft een Internationaal Jongeren Strijkorkest met studenten van het conservatorium in Maastricht een concert, onder leiding Dirigent/Cellist Luis Andrade.
Zij spelen de Homage van R. Soares Da Costa, La Tempesta van J. S. Bach met als soliste de Belgische sopraan Liesbeth Scheepers en de Serenade voor Strijkorkest van P. I. Tchaikovsky

Op zondag 1 april komt, tijdens de H. Mis van 10.45 uur, het Gemengd Kerkkoor St. Cecilia uit Wolder onder leiding van Pierre Willems.
Zij zingen de Missa Brevis in D-KV65 van W. A. Mozart.

Op zondag 1 april om 15.00 uur, geeft het Slavisch-Byzantijns Mannenkoor Cantus ex Corde een uniek Passieconcert onder leiding van Pierre Willems.
Zij zingen Slavisch-Byzantijnse religieuze liederen, Pastoor Schafraad verteld het Lijdends Verhaal volgens Lucas.

Het programma voor de muziek in de Koepelkerk ligt achter in de kerk en is ook verkrijgbaar bij ondergetekende.

Er is vrij parkeren en er is ook een invalideningang aanwezig en in de kerk zijn een aantal gemakkelijke stoelen aanwezig voor de senioren. Op de 1ste zondag van de maand is er koffie achter in de kerk..

In de pauzes van de concerten is er koffie, thee en frisdrank verkrijgbaar.

infowww.koepelkerk.net
Jozeph F. J. van der Leegte
(043) 310 19 90
locatieKoepelkerk
plaatsMaastricht (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl