Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzaterdag 12 mei 2007    Evangelie van 2007-05-12
 titelStudiedag geloof en autisme
beschrijvingGeloof en autisme. Onder die titel organiseert vereniging dit Koningskind in samenwerking met Eleos en de SGJ op 12 mei 2007 in Amersfoort een studiedag. Sprekers zijn onder meer autisme-deskundige Colette de Bruin (schrijfster van het boek Geef me de 5) en ervaringsdeskundige Erwin Roos. EO-presentator Tijs van den Brink heeft zijn medewerking toegezegd als dagvoorzitter en leider van de forumdiscussie.

Autisme is een onderwerp dat steeds meer in de belangstelling staat; ook in de kerken. Wat is autisme en wat betekent dat voor iemands geloof? Vragen mensen met autisme in de kerk een andere benadering? Tijdens de studiedag op 12 mei zal Colette de Bruin ingaan op autisme en de gevolgen die dat kan hebben voor het geloof. Dr. P.W. van de Kamp, universitair docent aan de Theologische Universiteit in Kampen zal een lezing houden over de visie op pastorale begeleiding van mensen met autisme. Ervaringsdeskundige Erwin Roos is gevraagd om te vertellen over zijn eigen geloofsontwikkeling. Het ochtendprogramma wordt afgesloten met een forumdiscussie. Na de lunch is er gelegenheid om een workshop te bezoeken. Er is een gevarieerd aanbod met veel aandacht voor het aanreiken van praktische handvatten.

De studiedag is bedoeld voor predikanten, catecheten, jeugdleiders, godsdienstdocenten, (beroeps)opvoeders en andere belangstellenden. De studiedag wordt gehouden in het Van Lodenstein college in Amersfoort. Het bijwonen van de studiedag kost € 25,--. Dit is inclusief lunch. Leden van vereniging dit Koningskind kunnen een korting krijgen van € 7,50.


Studiedag geloof en autisme
Datum: Zaterdag 12 mei 2007
Tijd: 9.30 - 15.00 uur
Locatie: Van Lodensteincollege, Utrechtseweg 228 te Amersfoort

infowww.ditkoningskind.nl
www.eleos.nl
www.sgj.nl
locatieVan Lodensteincollege, Utrechtseweg 228
plaatsAmersfoort (Utrecht)
postcode38
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl