Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 31 maart 2007    Evangelie van 2007-03-31
 titelTheaterproductie Change
beschrijvingBij gelegenheid van Wereldjongerendag wordt in maart en april 2007 een aantal voorstellingen opgevoerd van Change, een multimediaal katholiek theaterstuk. Change wordt uitgevoerd in opdracht van Jong Katholiek, de jongerenafdeling van het Secretariaat R.-K. Kerk, ter gelegenheid van de jaarlijkse Wereldjongerendag op Palmzondag, die dit jaar bisdommelijk gevierd wordt. Het stuk draait om criminele jongeren die in een reïntegratieprogramma worden klaargestoomd voor de samenleving. Linda Vlassak, actrice: “Het is makkelijk om in een slachtofferrol te vervallen, maar je bent maar één keuze verwijderd van verandering.” Journalisten zijn uitgenodigd voor de generale repetitie in Schoonhoven, zondag 4 maart om 15.00 uur.

Vier jonge delinquenten nemen kort voor hun vrijlating deel aan een reïntegratie-programma, dat hen door middel van geduld, hoop en liefde moet omvormen tot modelburgers. Maar zijn de goede bedoelingen bestand tegen de verleidingen van geld, macht en status?

Change is geïnspireerd door het thema dat paus Benedictus XVI aan de Wereld-jongerendag van dit jaar gaf, een vers uit het Evangelie van Johannes: ‘Zoals Ik u heb liefgehad, zo moet ook gij elkaar liefhebben’ (Joh 13,34). De delinquenten lijken zich nauwelijks bewust met deze vraag bezig te houden, maar als alles mis dreigt te gaan worden ook zij gedwongen keuzes te maken die wel of niet van liefde spreken... en wat is liefde eigenlijk? Naast de voorstelling wordt ook aandacht besteed aan de internationale Wereldjongerendagen in Sydney in 2008.

Deze theatervoorstelling is bedoeld voor jongeren die moeilijke sociale en morele vraagstukken niet uit de weg gaan. Change wil verrassen, prikkelen en de bezoeker aanzetten tot nadenken.

Change toert tussen 9 maart en 9 april door Nederland en speelt in verschillende bisdommen en op middelbare scholen: 16 maart Rijswijk, 30 maart Hoofddorp, 31 maart Eindhoven, 1 april Utrecht en op 4 en 5 april op een scholengemeenschap te Amersfoort (besloten voorstelling). Meer informatie is te vinden op www.jongkatholiek.nl/change

Change is een project van Jong Katholiek in samenwerking met Eenorm Facilitair en het Mission Team. Dans wordt verzorgd door Dansgroep United en KIA.

infowww.jongkatholiek.nl/change
locatie
plaatsEindhoven (Noord-Brabant)
postcode56
bisdomDen Bosch
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl