Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Utrecht
(B Utrecht)

Bisdom Utrecht

Website E-mail

Postbus 14019
3508 SB Utrecht

Maliebaan 38-40
3581CR  Utrecht

tel (030) 233 80 30
fax (030) 23 11 962

Diocesane Kerkelijke
Caritas Instelling (DKCI)
Kerkaan 22
3828 EB  Hoogland (Amersfoort)
tel (06) 42 95 28 62

www.yougle.nl

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 1 april 2007    Evangelie van 2007-04-01
 titelPassion ‘07
beschrijvingOp zondag 1 april a.s. is het Palmzondag (één week voor Pasen) en dus wereldjongerendag, 22 jaar geleden uitgeroepen door Paus Johannes Paulus II.
In elk bisdom over de hele wereld komen grote groepen jongeren bijeen. In het Aartsbisdom Utrecht wordt dit jaar in Deventer een nieuwe opzet gepresenteerd: PASSION ‘07.

Viering, workshops, theater en ontmoeting. Door het jongerenplatform en enkele enthousiaste medewerkers is een gevarieerd programma opgezet voor jongeren
van 13 tot 30 jaar.

Passion ‘07

Passion ’07 wil katholieke jongeren die vanwege hun leeftijd niet meer kunnen deelnemen aan de tienermanifestatie een afwisselend en inspirerend programma aanbieden met muziek, theater, workshops en ontmoeting. Bovendien wil Passion ’07 groepsvorming op lokaal niveau in de vorm van jongerengroepen of andere verbanden stimuleren en ondersteunen.

Vervolg op Expedition

De jongerenmanifestatie Expedition voor de vormelingen trekt ieder jaar ruim 1500 bezoekers naar Zutphen en is een groot succes. Gezocht werd naar een aantrekkelijk programma als follow-up voor de jongeren ná Expedition. Het antwoord is Passion ‘07 Een groots opgezet programma voor jongeren uit het hele Aartsbisdom.

Zoektocht jongeren

Volgens recent onderzoek is er bij jongeren een groeiende behoefte aan antwoorden op geloofsvragen en zijn veel jongeren op zoek naar spiritualiteit en inspiratie, het liefst in vormen die aansluiten bij hun belevingswereld (aldus Communicatiebureau ‘Young Works’ in ‘Top 40 Plug & Play - De 40 belangrijkste hits in jongerencommunicatie’). Ook het succes van de landelijke katholieke jongerendag maakt deze trend zichtbaar.

Met de jongerenmanifestatie Passion ’07 komen we tegemoet aan deze behoefte en vragen van jongeren met een programma dat zowel qua inhoud als qua vorm aansluit op hun cultuur en belevingswereld.

Change

Nieuw is de theaterproductie Change door Eenorm Facilitair.
Een productie, waarin vier jeugdige delinquenten vlak voor hun vrijlating meedoen aan een experiment: Change. Ze zijn ervan overtuigd dat niemand echt ‘slecht’ is. Zij gaan bij elkaar wonen en houden zich bezig met sociale projecten. Als de media zich ermee gaan bemoeien ontstaat een soort Big Brother House, met veel discussie over goed en slecht.
Een professionele productie met zang en dans.

Keulen en Sydney

Honderden jongeren uit ons land hebben de Wereldjongerendagen in Keulen bijgewoond.
Ook zijn al tientallen jongeren aan het sparen voor deelname aan de wereldjongerendagen 2008 in Sydney, Australië. De diocesane jongerenactiviteit Passion ’07 kan tevens gezien worden in het voorbereidingstraject naar Sydney in 2008.

Pausboodschap voor 1 april a.s.

Elk jaar schrijft de paus een brief aan de jongeren ter gelegenheid van wereld jongeren dag.
In 2007 schrijft hij: Ter gelegenheid van de 22ste Wereldjongerendag, die op Palmzondag in de bisdommen wordt gevierd, wil ik jullie deze woorden van Jezus meegeven ter overdenking: “Zoals Ik u heb liefgehad, zo moet ook gij elkaar liefhebben” (Joh 13,34).

infoinfo en aanmelden
Margeet Sanders
sanders@aartsbisdom.nl
www.yougle.nl
organisatieBisdom Utrecht
locatieOnbekend
plaatsDeventer (Utrecht)
postcode74
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl