Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
Klooster Wittem

Klooster Wittem

Website E-mail

Wittemer Allee 32
6286 AB  Wittem
(043) 450 17 41

openingstijden: dagelijks van 8:00 tot 20:00 uur

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 26 mei 2007    Evangelie van 2007-05-26
 titel25 jaar Boekhandel de Wegwijzer
beschrijvingBoekhandel De Wegwijzer viert 25 jaar bestaan

Boekhandel de Wegwijzer in Klooster Wittem bestaat dit jaar 25 jaar. Dat wordt over het gehele jaar gevierd met een aantal activiteiten.

De activiteiten voor het jubileumjaar beginnen midden in de Boekweek op zondag 18 maart. Dan is er in de Kloosterbibliotheek een Limburgse boekenweekdag, met boekpresentatie, theater, zang en voorlezen door Limburgse auteurs. Deze dag wordt georganiseerd in samenwerking met de Stichting LiLiLi (Limburgs Literaire Lies).

Een tweede hoogte punt vóór de zomer is de lezing van Anselm Grün op zaterdag 26 mei om 15 uur. Hij gaat dan in op zijn boek ‘De tien beloften’. Kaarten à 7,50 euro voor de lezing zijn te reserveren en te verkrijgen bij de receptie van het klooster (tel. 043 450 1741).

In het najaar volgen dan nog een driedaagse boekenbeurs van uitgeverijen in Nederland en Vlaanderen van religieuze en levensbeschouwelijke boeken, en een reünie van oud-medewerkers en vrijwilligers van Boekhandel de Wegwijzer. Ook wordt er een jubileumboek uitgegeven.

Limburgse Boekenweekdag

Op zondag 18 maart staat de Kloosterbibliotheek van Wittem in het teken van de Limburgensia, het Limburgse boek. Niet alleen de Wegwijzer viert feest, ook de LiLiLi, want deze bestaat 10 jaar, én het Limburgs is tien jaar geleden officieel erkend als minderheidstaal. Om daar speciale aandacht aan te geven zal Stichting LiLiLi een nieuw boek presenteren dat de titel ‘De ierste de bèste’ heeft gekregen. Dit 56-ste LiLiLi-boek bevat verhalen en gedichten van alle Veldeke Literatuurprijswinnaars tot nu toe, o.a. Maria Scheres, Har Sniekers, Herman Bors en Wim Heijmans. Zij zullen uit het boek voorlezen. Het eerste exemplaar zal worden overhandigd aan gedeputeerde van cultuur Odile Wolfs.

Kersverse streektaalfunctionaris Mieke Steegs zal een overzicht geven van wat er gebeurd is in de afgelopen 10 jaar, sinds de erkenning van het Limburgs en wat de plannen zijn voor de komende jaren.

Colla en Bertie Bemelmans verzorgen op geheel eigen wijze toneelstukken, die vaak betrekking hebben op maatschappelijke problemen. In het kader van het thema van de boekenweek ‘Lof der zotheid’ hebben ze een stuk voorbereid.

Tijdens de middag is ook Cave Canem, een achtkoppig koor uit Kerkrade, te horen. Ze vertolken op geheel eigen wijze liederen in verschillende talen: Duits, Nederlands, Engels en Limburgs, waarbij de humor niet vergeten wordt.

De Limburgse Boekenweekdag duurt van 14:00 tot 16:30 uur.

Kaarten à 5 euro voor deze middag zijn te reserveren en te verkrijgen bij de receptie van het klooster (tel. 043 450 1741).

Tentoonstelling in de Kloosterbibliotheek

Gedurende de hele maand maart zijn er op de zondagen (4, 11, 18 en 25 maart) van 14:00 tot 16:30 uur twee tentoonstellingen te bezoeken. De eerste is een overzicht van de activiteiten van de stichting LiLiLi in de afgelopen 10 jaar. Daarbij staan boeken, posters, krantenartikelen, foto’s en programmaboekjes centraal. Deze tentoonstelling sluit aan bij het thema van de boekenweek 'Lof der Zotheid'. De tweede is van Cor Wegh. Deze autodidact uit Wijlre maakt sculpturen van papiermaché. Bijzonder is dat hij daarbij zelfgemaakt papier gebruikt. Hij laat zich inspireren door teksten van o.a. Erasmus en verwijst in zijn kunst veelal naar literatuur.

De toegang van de tentoonstelling is vrij, behalve tijdens de Limburgse Boekenweekdag op 18 maart.

Over boekhandel de Wegwijzer

Wat 25 jaar geleden op initiatief van enkele paters en studenten in Klooster Wittem als een kleinschalig project is begonnen is uitgegroeid tot een volwassen boekhandel met betekenis voor de streek en een landelijke bekendheid wegens haar uniek specialisme op het gebied van religie, pastoraat en levensbeschouwing.

Die ontwikkeling is niet zomaar gegaan. De boekhandel heeft heel wat veranderingen doorgemaakt van verhuizing, verbouwing tot herinrichting, maar ook van steeds veranderende kerkelijke en maatschappelijke ontwikkelingen. Toch is de boekhandel in haar aanbod al die jaren haar doelstelling trouw gebleven: tegemoet komen aan de steeds toenemende vraag naar zingeving bij mensen die zelf de wereld van geloof en religie willen ontdekken, beleven en vieren. Ook vinden de vele zoekers naar zingeving een uitgebreid boekenaanbod rondom spiritualiteit en mystiek.

Verder vinden ook pastores en leden van liturgische werkgroepen, rouwverwerkinggroepen, bijbelgroepen hun weg naar de winkel. En leerkrachten die op zoek zijn naar Eerste Communiemethoden, ouders op zoek naar een kinderbijbel, zij vinden een ruim aanbod. Daarnaast is de boekhandel bekend om zijn kaartenassortiment en ook bieden we ook onderdak aan het enige verkooppunt van de Derde Wereldwinkel in het Heuvelland.

Op de website (www.boekhandeldewegwijzer.nl) staan inmiddels 1000 titels met beschrijvingen en deze zijn ook direct te bestellen via onze verzendafdeling. De site wordt wekelijks ververst met de nieuwste uitgaven.

infowww.boekhandeldewegwijzer.nl
(043) 450 1741
organisatieKlooster Wittem
locatieKlooster Wittem
plaatsWittem (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl