Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 11 maart 2007    Evangelie van 2007-03-11
 titelVastenpreken in Gentse kathedraal
beschrijvingVandaag, morgen en overmorgen
moet ik nog verder trekken’’ (Lc 13,33)

Vastenpreken in de Gentse Sint-Baafskathedraal

21 februari, was het Aswoensdag of het begin van de veertigdaagse vastentijd in voorbereiding op Pasen, hét christelijke hoogfeest bij uitstek.

Op de zes zondagen van de veertigdagentijd gaat de Gentse bisschop Luc Van Looy de eucharistieviering om 11 uur voor in de Sint-Baafskathedraal van Gent. Vertrekkende van een regel uit het evangelie van Lucas (Lc 13,33) wil de bisschop het zondag na zondag als rode draad doorheen zijn preken dit jaar hebben over een missionaire kerk.

Een overzicht van de data en thema’s:

Zondag 25 februari: Barre tijden van ballingschap (Lc 4,1-13)

Zondag 4 maart: Een brug tussen hemel en aarde (Lc 9,28b-36)

Zondag 11 maart: De grond is uitgeput (Lc 13,1-9)

Zondag 18 maart: Een terugweg (Lc 15,1-3; 11-32)

Zondag 25 maart: Ik heb u iets te zeggen (Lc 7,36-50)

Palmzondag, 1 april: Er ontstond onenigheid onder hen (Lc 22,14-23,56)

Ook op Pasen zelf, 8 april, zal de bisschop de homilie houden in de Sint-Baafs. Dan zal hij het hebben over: ,,Ze vertelden het aan al wie het maar wou horen’’ (Lc 24,1-12).

info
locatieSint Baafkathedraal
plaatsGent (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl