Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzondag 11 maart 2007    Evangelie van 2007-03-11
 titelMet eigen stem, geloofsliederen vol vuur
beschrijvingInterreligieuze vrouwenbijenkomst 2007.

Op zondag 11 maart vindt de interreligieuze vrouwenbijeenkomst 2007 plaats in Bibliotheek Schilderswijk aan de koningstraat 439. Sinds vijftien jaar wordt deze interreligieuze bijeenkomst door en voor vrouwen georganiseerd, in het kader van de internationale vrouwendag op 8 maart. Het thema voor dit jaar is, voor de derde keer, Next Generation.

Het thema werd in 2005 uitgewerkt in een fototentoonstelling: Met Eigen Ogen, geloof dat vrouwen willen doorgeven.

In 2006 werd er een boekje gemaakt: Met Eigen Woorden, teksten over persoonlijk geloof.

In 2007 wordt het Met Eigen Stem, geloosliederen vol vuur.

Haagse vrouwen uit religieuze tradities als hindoeisme, boeddhisme, jodendom, chritendom, islam, sikhisme, bahá'í en brahma kumaris zingen liederen over vuur die hen kracht geven en inspireren in hun dagelijks leven.

Van de liederen is een cd gemaakt die op 11 maart wordt aangeboden aan Kathleen Ferrier, lid van de tweede kamer. Natuurlijk worden alle aanwezige vrouwen uitgenodigd hun eigen stem te laten horen, onder leiding van Margreet Schuemie van het Koorenhuis.
Naast zang en dans is er ruim gelegenheid om tijdens en na de bijeenkomst onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar in gesprek te gaan.

De interreligieuze vrouwenbijeenkomst wordt georganiseerd door Mara Den Haag. Stek voor Stad en Kerk, en de dienst Openbare bibliotheek.
De interreligieuze vrouwenbijeenkomst is op 11 maart van 14.30 uur tot 16.30 uur in Bibliotheek Schilderswijk.
De toegang is gratis en er is kinderopvang aanwezig.

info(070) 3585025
mara.heleen@planet.nl
(070) 3181650
jlambregtse@steknetnl
(070) 3887916
Thea Schellekens
locatieBibliotheek Schilderswijk
plaatsDen Haag (Zuid-Holland)
postcode25
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl