Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerdinsdag 20 maart t/m vrijdag 27 april 2007    Evangelie van 2007-03-20
 titelExpositie kruiswegstaties
beschrijvingIn Zorgcentrum Bosbeek is rond de kapel een expositie te zien van de veertien kruiswegstaties van het lijden van Jezus. Deze staties zijn gemaakt door kunstenaar Hanneke Franken uit Hoofddorp. Het zijn penseeltekeningen in Japanse inkt op papier. De staties worden begeleid door teksten van Gregory Brenninkmeijer SJ uit Amsterdam.

Zowel tekeningen als teksten worden gekenmerkt door een eenvoudige en directe stijl. De tekeningen geven het lijdensverhaal kernachtig weer. De teksten maken een verbinding naar deze tijd en naar de lezer zelf.
Naast de kruiswegstaties hangen van de kunstenaar nog enkele andere werken op papier, waaronder linosneden.

De expositie in Bosbeek aan de Glipper Dreef 209 is dagelijks toegankelijk van 9.00 uur tot 20.00uur en duurt van 20 maart tot en met 27 april.

info
locatieZorgcentrum Bosbeek
plaatsHeemstede (Noord-Holland)
postcode21
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl