Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzondag 11 maart 2007    Evangelie van 2007-03-11
 titelAtelier Afrika
beschrijvingZondag 11 maart 2007 a.s. wordt in de Jongerenkerk in Venlo voor de 2de keer het Atelier Afrika georganiseerd. Afrikaanse cultuur en ontwikkelingen in Ghana (West-Afrika) staan deze dag centraal.

Ghana viert op 6 maart haar 50 jarige onafhankelijkheid. In de Jongerenkerk Venlo wordt daarom op zondagmiddag 11 maart het Atelier Afrika georganiseerd. Het programma bestaat onder meer uit een workshop Afrikaanse zang en een optreden van het Afrikakoor Kwimba Zabula.

Boaventura Gouveia zal in de workshop Afrikaanse zang op zijn eigen karakteristieke wijze een meerstemmig Afrikaans lied met de aanwezigen instuderen (15.00 uur - 16.45 uur). Zangervaring is niet nodig, wel zin in zingen en swingen. Boaventura studeerde o.a. in Luanda (Angola) en Havana (Cuba).

Het Afrikakoor Kwimba Zabula besluit de middag met prachtige liederen uit Zuidelijk Afrika: Lesotho, Angola, Zuid-Afrika en Sowetho (17.00 uur-18.00 uur).

Tussen de bedrijven door is er tijd om een foto-expositie over het Children To School Project (CTSP) in het noorden van Ghana te bekijken. Het CTSP zorgt voor goede onderwijsvoorzieningen voor honderden leerlingen. De CTSP-scholen krijgen bovendien eigen mango-schoolboomgaarden. De inkomsten uit deze schoolboomgaarden komen geheel ten goede aan het basisonderwijs. De mango’s worden in Nederland verkocht en zijn biologisch en fair trade gecertificeerd. Helemaal Eko en Oké dus! Meer weten? Bezoek dan een keer de website.

De Wereldwinkel Venlo is aanwezig met een informatie- en verkoopstand. De entree is Euro 3,50. De entree biedt toegang tot bovenstaand programma en u ontvangt tevens een tegoedbon van Euro 2,50 die u bij de Wereldwinkel-stand op deze dag kunt besteden aan fair trade producten.

De Jongerenkerk Venlo, Minderbroederstraat 1, opent vanaf 14.00 uur haar deuren. U bent van harte welkom!

infowww.ganaGhana.nl
(043) 321 62 43
info@ganaGhana.nl
locatieJongerenkerk
plaatsVenlo (Limburg)
postcode59
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl