Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneervrijdag 23 t/m zondag 25 maart 2007    Evangelie van 2007-03-23
 titelStabat Mater a capella
beschrijvingHet Nederlands Kamerkoor brengt Stabat Mater a capella

Negende editie van Stabat Mater-concertreeks in Oirschot

Het is dit jaar voor het eerst dat een editie van de jaarlijkse Stabat Mater-concertreeks a capella wordt uitgevoerd. Op vrijdagavond 23 maart (20.30 uur), zaterdagavond 24 maart (20.30 uur) en zondagmiddag 25 maart (14.15 uur) wordt een vijftal Stabat Mater-composities ten gehore gebracht. En wel van de componisten Cornysh, Palestrina, Wüllner, Diepenbrock en Penderecki. De uitvoeringen worden verzorgd door een wereldbefaamd topkoor; Het Nederlands Kamerkoor. Koorleider Klaas Stok dirigeert de uitvoeringen. Stichting Stabat Mater organiseert de concerten jaarlijks in de prachtige monumentale Sint Petruskerk van Oirschot.

Het Nederlands Kamerkoor

Na de grote bezetting van vorig jaar door Het Brabants Orkest en Brabant Koor staat voor dit jaar weer een kleinere bezetting gepland. Deze bezetting bestaat uit de 25 koorleden van Het Nederlands Kamerkoor. Het koor werd in 1937 opgericht door de internationaal vermaarde dirigent en pianist Felix de Nobel. Het is een volledig zelfstandig en fulltime vocaal ensemble. Het koor richt zich in de eerste plaats op de a capella koorzang van de vroege Middeleeuwen tot en met de dag van vandaag. Tevens treedt het op in eigen a capella abonnementsseries op elf locaties in Nederland. Daarnaast werkt het koor elk seizoen samen met verschillende instrumentale ensembles en symfonieorkesten in binnen- en buitenland.

Stabat Mater

Het Stabat Mater is van oorsprong een liturgisch gedicht. De tekst beschrijft het leed van Maria bij de kruisdood van Jezus. Stichting Stabat Mater is vanuit particulier initiatief begin 1998 opgericht met als doel het jaarlijks realiseren van kwalitatief hoogstaande uitvoeringen van dit liturgische gedicht. Inmiddels is de jaarlijkse Stabat Mater-concertreeks uitgegroeid tot een beeldbepalend cultureel evenement van Brabant. De stichting is trots op dit compliment van de Provinciale Staten van Noord-Brabant. Ook verheugd de stichting zich op het tienjarig jubileum dat in 2008 wordt gevierd.

Kaartverkoop

Kaarten kunt u kopen bij het VVV-kantoor in Oirschot (tel. 0499-550599) en via de website: www.stabatmater.nl . Full service kaarten kosten 70 euro (eerste rang + ontvangst met drankjes en hapjes in Hof van Solms), eerste rang kaarten kosten 30 euro (op zaterdag 24 maart en zondag 25 maart is de eerste rang reeds uitverkocht), tweede rang 25 euro en de luisterplaatsen plaatsen in de zijbeuken van de kerk 15 euro. Voor de luisterplaatsen worden beeldschermen opgesteld. U bent van harte welkom!

infowww.stabatmater.nl
(0411) 67 42 47
locatieSint Petruskerk
plaatsOirschot (Noord-Brabant)
postcode56
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl