Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneervrijdag 5 oktober 2007    Evangelie van 2007-10-05
 titelLandelijke Noveen rond Dora Visser
beschrijvingMenselijke waardigheid centraal in
landelijke noveen rond Dora Visser

De Stichting Vrienden van Dora Visser houdt ook in 2007 een landelijke noveen. Dit jaar staat hierin de menselijke waardigheid centraal. Er wordt gebeden voor mensen die dwalende zijn op hun levensweg. De intentie luidt: Dat zij die de regie over het eigen leven zijn kwijtgeraakt zich door Dora Visser gesteund mogen weten bij het hervinden van hun waardigheid.

De noveen wordt gehouden op de eerste vrijdagen van de maanden maart tot en met november. Voor de intentie wordt op die dagen gebeden tijdens een eucharistieviering in de parochiekerk van Olburgen. Alle vieringen beginnen om 15.00 uur. De data van de negen vrijdagen zijn: 2 maart, 6 april (kruiswegviering vanwege Goede Vrijdag), 4 mei, 1 juni, 6 juli, 3 augustus, 7 september, 5 oktober en 2 november.

Voor de vieringen in Olburgen zijn meerdere priesters beschikbaar. Het zijn de pastores H. Boerland o.carm uit Doesburg, R. van Hellenberg Hubar sj uit Nijmegen, B. Sessink sm uit Groenlo, M. Smits uit Gendringen, W. Vrehe uit Lochem en E. Wassink uit Zutphen. Kardinaal A. Simonis gaat voor in de viering van vrijdag 6 juli en op 3 augustus is mgr. J. Heeffer uit Rome de voorganger. Hij is benoemd tot postulator tijdens de volgende fase van het zaligverklaringsproces. Vaste assistent in de vieringen is diaken J. Visser uit Etten.

De vorig jaar gestarte vieringen in Gendringen, de geboorteplaats van Dora Visser, worden dit jaar voortgezet. Het gaat om liturgievieringen op 3 mei (Kruisvinding) en 14 september (Kruisverheffing), twee belangrijke dagen in het leven van Dora.

info(0315) 329813
locatieParochiekerk Olburgen
plaatsOlburgen (Gelderland)
postcode72
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl