Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerdonderdag 27 november 2003    Evangelie van 2003-11-27
 titelSoeterbeeck over de film 'Amélie'
beschrijvingHet Soeterbeeck Programma van de KU Nijmegen organiseert vanaf begin november in Den Haag, Heerlen, Tilburg en Wageningen een film- en lezingenreeks over spiritualiteit en liefde.

In Heerlen vindt de reeks plaats in Filmhuis De Spiegel, De Bongerd 18, van 18.30 -21.30 uur in samenwerking met het UTP Centrum voor Theologie, Pastoraat en Cultuur.

Op 13 november wordt The Road Home vertoond en besproken, op 20 november Chocolat, op 27 november Amélie en op 4 december All or nothing.

The Road Home
regie: Zhang Yimou, 1999
Een jonge zakenman uit de stad komt terug naar het platteland van Noord-China voor de begrafenis van zijn vader Luo Changyu, wiens leven en liefde vervolgens worden getekend. Luo Changyu kwam naar het dorp als jonge onderwijzer, waar het eenvoudige plattelandsmeisje Zhao Di verliefd op hem werd. Na een tijdelijke scheiding trouwden de twee en verlieten elkaar nooit weer.
Spreker: Tjeu van den Berk, theoloog en bestuurslid van de KFA-Filmbeschouwing.

Chocolat
regie: Lasse Hallström, 2000
Vianne Rocher, een alleenstaande moeder met een zesjarige dochter, neemt in de jaren 60 haar intrek een klein Frans dorp. Haar charme en aandacht voor anderen en haar verrukkelijke chocola brengen het dorp tot leven. Later worden ook haar eigen leven en dat van haar dochter flink door elkaar geschud wanneer zij een liefde opvat voor de onconventionele Roux.
Spreker: Jos Boesten, secretaris KFA-Filmbeschouwing en filmrecensent


Le fabuleux destin d'Amélie Poulain
regie: Jean-Pierre Jeunet, 2001
Na de bizarre dood van haar moeder trekt de naïeve Amélie Poulain naar Parijs, waar zij serveerster wordt in een bar in Montmartre. Op de dag dat zij hoort dat lady Di is omgekomen, besluit ze om haar leven te veranderen: ze wil andere mensen gaan helpen. Onopgemerkt door anderen grijpt zij, als een liefdesengel, op een eigenzinnige manier in hun levens.
Spreker: Dana Linssen, filmcriticus voor NRC Handelsblad en hoofdredacteur van De Filmkrant.

All or nothing
regie: Mike Leigh, 2002
Phil, een taxichauffeur, en Penny, die in een supermarkt werkt, zijn al jaren getrouwd. In hun Londense arbeiderswoning kunnen zij met hun gezin de eindjes maar net aan elkaar knopen. Hun huwelijk is in een sleur geraakt, de liefde is bekoeld. Dan wordt hun zoon, de werkloze en agressieve Rory, plotseling ernstig ziek en belandt in het ziekenhuis. Phil en Penny zijn geheel op elkaar aangewezen, en zij herontdekken hun liefde.
Spreker: Marjeet Verbeek, theoloog en gespecialiseerd in audiovisuele media

infoof een gratis informatiefolder kunt u bellen met het Soeterbeeck Programma (024) 361 55 55, info@soeterbeeck.kun.nl , of kijken op www.soeterbeeck.kun.nl .
locatieFilmhuis De Spiegel, De Bongerd 18
plaatsHeerlen (Noord-Holland)
postcode64
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl