Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 17 februari t/m zondag 10 juni 2007    Evangelie van 2007-02-17
 titelExpositie Salve Regina & Via Crucis
beschrijvingSolo-expositie van Judy van Vliet (Beverwijk 1960).

In de serie Salve Regina geeft de kunstenares op tien banieren haar verbeelding van het eeuwenoude 'Wees gegroet, Koningin', een gebed waarin gevraagd wordt om mededogen met de lijdende mens en aandacht voor de zwakkeren in de samenleving.

Via Crucis betreft Van Vliet's interpretatie van de veertien kruiswegstaties: eenvoudige verstilde passiebeelden over het lijden en sterven van Jezus.

Kleine voorstudies verbinden deze series tot een bijzonder geheel. Maria en Jezus, moeder en zoon: een ontmoeting tussen twee personen die voor veel mensen symbool zijn geworden van liefde en kracht.

infoKlooster Ter Apel
(0599) 58 13 70
info@kloosterterapel.nl
www.judyvanvliet.nl
locatieKlooster Ter Apel / Galerie II
plaatsTer Apel (Groningen)
postcode95
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl