Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 10 februari 2007    Evangelie van 2007-02-10
 titelZaterdagmiddagmuziek Domkerk
beschrijvingDrie korte missen in de Domkerk Utrecht

Op 10 februari staan er op het programma van de Zaterdagmiddagmuziek drie korte missen die gecomponeerd zijn rond 1950. De Mass van Strawinky en de Missa Brevis van Bernstein en Britten. De missen worden uitgevoerd door het koor en ensemble van de Domcantorij o.l.v. Remco de Graas.

Drie bijzondere missen met een eigen achtergrond. De mis van Strawinsky is opvallend omdat Strawinsky als Orthodox gelovige een Katholieke mis schreef. Deze mis wordt begeleid door 10 blazers.

Leonard Bernstein schreef de Missa Brevis in 1955 als toneelmuziek voor het toneelstuk ”The Lark”. In 1988 paste hij het stuk aan zodat het een complete mis werd. Deze mis wordt begeleid door slagwerk.

De Missa Brevis van Benjamin Britten tenslotte staat in de Engelse koortraditie en wordt begeleid door orgel.

Domkerk in Utrecht, aanvang 15.30 uur. Toegang gratis, na afloop bijdrage naar draagkracht, gemiddeld 5 euro per bezoeker.

info9030) 2310403
www.zaterdagmiddagmuziek.nl
locatieDomkerk
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl