Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneervrijdag 16 t/m zondag 18 februari 2007    Evangelie van 2007-02-16
 titelKloosterweekend Benedictinessen
beschrijvingIn het weekend van 16 - 18 februari 2007 organiseren de zusters Benedictinessen van de Onze Lieve Vrouwe Abdij in Oosterhout (NB) een weekend voor jongeren die willen nadenken over religieus leven.

Misschien heb jij wel eens gedacht dat het monastieke leven iets voor jou zou kunnen zijn. Wellicht ben je op zoek naar een plek, waar jouw roeping het best tot haar recht komt.

Aarzel je om alleen op een gemeenschap af te stappen? Schrijf je dan in voor ons jongerenweekend en maak kennis met onze gemeenschap, met ons leven en met andere jonge vrouwen die ook op zoek zijn.

Het weekend
Tijdens het weekend maak je kennis met het leven van onze gemeenschap. Je volgt de gebedsmomenten en leeft mee op het ritme van het klooster.

Vrijdagmiddag en -avond staan in het teken van aakomst en kennismaking. We zijn benieuwd naar jullie verwachtingen en motivaties om deel te nemen aan het weekend.

Zaterdag spreken we over de regel van Benedictus, de betekenis van Eucharistie en staan we stil bij de betekenis van geroepen worden. Bij droog weer werken we samen in de kloostertuin en je gaat aan de slag met jouw levensverhaal en de plaats van God hierin.

Zondag staat Christus centraal. Om te beginnen in de Eucharistie, maar ook in een persoonlijke getuigenis van één van de zusters rond een Christus icoon. Wie is Christus voor jou? Na de middagmaaltijd sluiten we het weekend af.

Aanmelden
Je kunt je tot 1 februari aanmelden door te bellen en te vragen naar zuster Hildegard. Bij haar kun je ook al je vragen kwijt. De kosten voor het weekend bedragen 35 euro, inclusief overnachtingen en maaltijden.

Het adres van de abdij is:
Zandheuvel 90
4901 HX Oosterhout (NB)

info(0162) 45 32 96
locatieOnze Lieve Vrouwe Abdij, Zandheuvel 90
plaatsOosterhout (Noord-Brabant)
postcode49
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl