Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 27 januari 2007    Evangelie van 2007-01-27
 titelBeethoven- en Bruchconcert
beschrijvingZaterdag 27 januari om 20.00 uur
Neue Philharmonie Westfalen speelt

Beethoven en Bruch in kathedraal Roermond

In de bijzondere reeks ‘Kathedraalconcerten Roermond’ speelt op zaterdag 27 januari de Neue Philharmonie Westfalen in de Sint-Christoffelkathedraal te Roermond. Het orkest staat onder leiding van de Limburger Theo Wolters. Soliste is Ursula Schoch op viool. Te horen zijn het tweede vioolconcert van Bruch en de ouverture Leonore III en de ‘Pastorale’ van Beethoven. Het concert begint om 20.00 uur. Toegangskaarten à € 20,- zijn verkrijgbaar bij het VVV en bij TheaterHotel De Oranjerie, beide in Roermond.

Een aantal malen per jaar wordt in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond een groots kerkconcert aangeboden door de Stichting Scala, die daarmee een bijdrage wil leveren aan de functie van de kathedraal als centrum voor kerkmuziek in Limburg. Ditmaal is het de beurt aan de Neue Philharmonie Westfalen.

Dit Duitse orkest kwam in 1996 tot stand na een fusie van het Westfalisch Sinfonieorchester uit Recklinghausen en het Philharmonisches Orchester uit Gelsenkirchen. De Neue Philharmonie verzorgt jaarlijks een cyclus van negen symfonie- en bijzondere themaconcerten in de regio Westfalen. De laatste zijn met name gericht om de jeugd kennis te laten maken met klassieke muziek. Verder treedt het orkest in heel Europa op en nam het onlangs deel aan het Beijing-festival in China. Het orkest heeft talloze cd-opnamen op haar naam staan met onder meer werken van Brahms en Bruch. Van deze laatste componist zal het concert voor viool en orkest in d-moll opus 44, beter bekend als het tweede vioolconcert, in Roermond ten gehore worden gebracht. Naast Bruch speelt het orkest de ouverture Leonore III C-dur, opus 72 en de symfonie VI F-dur opus 68, de ‘Pastorale’ van Beethoven.

Vioolsoliste Ursula Schoch is sinds 2000 1e violiste van het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Daarvoor was ze sinds 1998 lid van de Berliner Philharmoniker.

Tijdens haar studie nam zij tegelijkertijd kamermuzieklessen bij het Alban Berg Strijkkwartet. In 1987 behaalde ze met haar trio de eerste prijs bij het nationale muziekconcours voor de jeugd in Duitsland. In 1990 herhaalde ze deze prestatie en in 1992 was ze eerste prijswinnares van het Deutsche Musikwettbewerb.

Het orkest in Roermond staat onder leiding van dirigent Theo Wolters (51) uit Melick. Al tijdens zijn studie aan het Conservatorium van Maastricht was hij solotrompettist bij het Overijssels Philharmonisch Orkest en later bij de Essener Philharmoniker. Sinds 1979 is hij lid van het Koninklijk Concertgebouw Orkest, waarvan hij sinds 2004 assistent-dirigent is. Als gastdirigent werkte hij bij diverse orkesten in binnen- en buitenland. Hierdoor leidde hij ook het Kathedraalconcert van oktober jongstleden met het Transsilvanisch Staats Philharmonisch Orkest.

infowww.de-sleutel.nl
organisatieBisdom Roermond
locatieKathedraal Roermond
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl