Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneervanaf maandag 12 februari 2007    Evangelie van 2007-02-12
 titel‘Bulusma’ Islamitische Kunst
beschrijvingIn de Rotterdamse Citykerk Het Steiger zal in februari / maart een tentoonstelling van Turks-Islamitische kunst te zien zijn. In deze Dominicaanse kerk in het centrum van Rotterdam worden onder regie van pater Paul van Dam o.p. gekalligrafeerde Arabische teksten uit de Koran getoond en vertaald en naast bijpassende teksten uit de bijbel en de Joodse traditie gelegd. Daarnaast is er Turks-Islamitische Ebru- en Tezhib-schilderkunst te zien en een fototentoonstelling Moeders en Zonen van het Centrum Internationale Samenwerking.

Deze tentoonstelling is in samenspraak met de organisatie Islam en Dialoog tot stand gekomen en zal gepaard gaan met een zeven weken durend evenement, ‘Bulusma’, [ontmoeting] dat erop gericht is de band tussen de beide geloofsgemeenschappen en hun achterban te versterken.
Dit zal worden ingeluid met een viering over dit thema op zondag 4 februari en afgesloten met een viering op 25 maart. In de tussenliggende periode vinden kunstdemonstraties van o.a. Ebru en Teznib schilderkunst plaats en zal er een viertal avondlezingen gehouden worden door o.a. Paul van Dam o.p. en Dominee Hans Visser.

van 4 februari t/m 25 maart 2007

info(010) 4147851
www.hetsteiger.nl
locatieCitykerk Het Steiger
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl