Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerwoensdag 7 februari 2007    Evangelie van 2007-02-07
 titelModerne devoties: Vrouwen over geloven
beschrijvingModerne devoties: Vrouwen over geloven

In het geloof zijn er geen absolute zekerheden maar wel zaken die het verstand te boven gaan. Dat is de rode draad in het boek “Moderne devoties, essays van vrouwen over geloven” (2005; isbn 9068010824).

Het zijn persoonlijke belijdenissen, een vorm van permanent zelfonderzoek geschreven met relativering en zelfspot, maar daarom niet minder ernstig. Wat geloof ik hoe geloof ik en hoe niet meer? Wat heb ik behouden van de religieuze traditie waarin ik ben opgegroeid en wat niet meer? Heeft religie een betekenis voor mij in het dagelijks leven?

Soms staat de persoonlijke beleving centraal en soms wordt religie als richtsnoer van praktisch handelen onderzocht. Maar in alle verhalen verschijnt het ethische aspect, want geloven zonder schoonheid is als een mond vol zand.

Rondom dit boek wordt een avond georganiseerd onder begeleiding van Manuela Kalsky van het Dominicaans Studiecentrum (DSTS). Niet alleen voor vrouwen; mannen zijn ook van harte welkom!

7 februari 2007 van 19.30-21.30 uur.

€ 5,-- of naar draagkracht.

info secretariaat@hetsteiger.nl
(010) 4147851
www.hetsteiger.nl
locatieHet Steiger Citykerk
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl