Vandaag is woensdag 16 oktober  

categorie categorie Reis
reis
Bisdom Breda
(B Breda)

Bisdom Breda

Website E-mail

Postbus 90189
4800 RN Breda

Veemarktstraat 48
4811 ZH Breda

tel (076) 522 34 44

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 28 april t/m zaterdag 5 mei 2007    Evangelie van 2007-04-28
 titelTaizéreis vanuit het bisdom Breda
beschrijvingBisdom Breda organiseert een reis voor jongeren van 15-30 jaar oud van 29 april t/m 5 mei 2007 naar Taizé.

Vertrouwen van hart
”Als vertrouwen van hart aan het begin van alles stond.” zei broeder Roger. De gemeenschap van Taizé lééft vertrouwen, dat kun je op de heuvel steeds weer ervaren. Ieder jaar opnieuw, en iedere week weer nodigt de gemeenschap je uit om een week lang met de broeders mee te leven. Het leven van de broeders is een leven van grote eenvoud, van toewijding, gebed en gastvrijheid. Wanneer je komt, laat je even je gewone leven achter je. Je wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de bijbelinleidingen en gespreksgroepen, de workshops en het gemeenschappelijk gebed. Je blijft niet -veilig- in je eigen groep, maar je ontmoet, in kleine groepen, jongeren uit andere landen van Europa of zelfs verder weg. Het kan je helpen om ook voor jezelf te ontdekken wat van waarde is in jouw situatie. ’s Avonds verzamelen jongeren zich in ”Oyak” om er te praten, zingen, gitaar te spelen, bij elkaar te zijn. Een week op de Bourgondische heuvel is voor veel deelnemers een heel mooie ervaring die ook thuis door kan gaan.

Wat
Een reis voor alle jongeren tussen 17 en 30 jaar naar de oecumenische broedergemeenschap van Taizé in Bourgondië, Frankrijk. Onder begeleiding kunnen ook 15-16-jarigen deelnemen. Per zes jongens of meisjes van deze leeftijd is er één volwassen begeleider, die heel het programma met hen meemaakt en in dezelfde plaats wordt ondergebracht.

Hoe
  • Busreis van en naar Taizé, inbegrepen alle verblijfskosten en maaltijden, behalve de lunch tijdens de heenreis en de avondmaaltijd tijdens de terugreis.
  • Zeer eenvoudige slaapgelegenheid in Taizé (slaapzak en slaapmat meenemen).
  • Gevarieerd programma (met verschillende keuzemogelijkheden en onderverdeling in groepen naar leeftijd).
  • Hulp bij de dagelijkse voortgang van het werk in Taizé.


Kostenbijdrage
Afhankelijk van het aantal deelnemers zal de bijdrage van iedereen tussen 15 en 30 jaar rond 175,- Euro liggen. Wanneer dit bedrag te hoog is voor jou, mag dat nooit de reden zijn, dat je niet meegaat. Neem in dat geval gerust contact op. Volwassen begeleiders rekenen op een bedrag van rond 240,- Euro. (De kosten voor busreizen zijn sterk gestegen, daarom is er een forse verhoging van de bijdrage nodig.)

Voorbereiding en opgave
Wil je meer weten over de reis? Een aantal jongeren trekt door het gebied van het Bisdom Breda. Zij kunnen met een videoband en vanuit hun eigen ervaring helpen bij de voorbereiding
Deelname is definitief na overmaking van de reissom. Bij een onvoldoende aantal deelnemers, ontvang je bericht en wordt het volledige bedrag teruggestort. Opgave kan per mail (zie onderaan dit bericht).

Er zal een ontmoeting zijn voor iedereen die aan de reis deelneemt, dan leren we medereizigers kennen, je krijgt meer informatie en we sluiten af met een gebed in de stijl van Taizé en een eenvoudige maaltijd. Meer informatie volgt begin april.
Er zal ook een terugkombijeenkomst zijn. Meer over tijd en plaats volgen tijdens de reis.
Iedereen die meegaat op reis, wordt bij zowel de eerste als de laatste bijeenkomst verwacht.

info rfbabijn@concepts.nl
(06) 33 874 314
www.taizeinbreda.nl
organisatieBisdom Breda
locatie
plaatsTaizé (Frankrijk)
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl