Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 5 t/m vrijdag 6 april 2007    Evangelie van 2007-04-05
 titelNachtwake Witte Donderdag
beschrijvingBisdom Roermond organiseert in de nacht van 5 op 6 april een nachtwake.

Kunnen jullie dan niet één uur wakker blijven met Mij? (Mt. 26, 40)

Op Witte Donderdag lezen en beleven we het Bijbelverhaal van het Laatste Avondmaal en het verblijf van Jezus met enkele van Zijn leerlingen in de Hof van Olijven. Wij christenen zitten vol liefde en pijn over hetgeen Jezus voor ons heeft moeten doorstaan. Ook vinden we het jammer dat we er zelf niet bij waren. Wij zouden wel iets heldhaftiger opgetreden hebben en niet zo gemakkelijk in slaap gevallen zijn als die slappe leerlingen die drie jaar lang zo dicht bij de Zoon van God mochten zijn en tóch nog te zwak waren om wakker te blijven en trouw aan hun Heer. Nee, wij zouden het anders gedaan hebben!

Die kans biedt de afdeling Jeugd en Jongeren van het bisdom Roermond je, in samenwerking met jongerengroep Gespreksgroep ’70 uit Roermond. Alle jongeren en jongvolwassenen tot circa 35 jaar, worden uitgenodigd om op donderdag 5 april deel te nemen aan de Witte Donderdagviering in de Roermondse Munsterkerk. Aansluitend wordt in een zijkapel het Allerheiligste uitgesteld worden, waardoor de deelnemers letterlijk de gelegenheid krijgen om de nacht door te brengen met onze Heer Jezus, wiens gevangenschap wij deze nacht gedenken.

`Konden jullie dan niet één uur wakker blijven met Mij? Blijf wakker en bid dat jullie in de beproeving niet bezwijken`.

Natuurlijk lossen de deelnemende jongeren elkaar deze nacht tijdens het bidden en waken af, maar de Heer wordt niet alleen gelaten. Zoveel mogelijk jongeren worden opgeroepen deze nacht mee te komen waken en zo een klein stukje gevangenschap mee te dragen.

Tijdens deze nacht is er in een aangrenzende ruimte bij de kerk plek ingeruimd waar je een dutje kunt doen, maar daarvoor moet je wel zelf iets meenemen om op te liggen!

Programma

Donderdag
18.30 uur Vertrek vanuit bisdom (Swalmerstraat 100) naar Munsterkerk
19.00 uur H. Mis in de Munsterkerk
aansluitend uitstelling Allerheiligste en nachtelijke aanbidding

Vrijdag
08.00 uur Gezamenlijk ochtendgebed, waarna instelling Allerheiligste
aansluitend eenvoudig ontbijt ter afsluiting

info(0475) 38 67 56
jongeren@bisdom-roermond.nl
organisatieBisdom Roermond
locatie
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl