Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdonderdag 20 november 2003    Evangelie van 2003-11-20
 titelSoeterbeeck: Het goede leven
beschrijvingHet Soeterbeeck Programma van de KU Nijmegen organiseert in november in Nijmegen en Hengelo een lezingenreeks over de vraag wat het leven goed maakt. Met hedendaagse filosofen - die overigens voortdurend in gesprek zijn met hun voorgangers in de filosofie - beantwoorden de sprekers de vraag wat het leven goed maakt aan de hand van de themas authenticiteit, liefde, moraal en geluk

In Hengelo vindt de reeks plaats van 20.00 - 22.15 uur in de Bibliotheek Hengelo, Burgemeester Jansenstraat 2 in samenwerking met de Hogeschool Edith Stein, de Stichting Edith Stein en de Bibliotheek Hengelo.

Op 23 oktober de lezing over Authenticiteit, op 30 oktober de lezing over Geluk, op 13 november over Beschaving en op 20 november over Liefde.

Studenten en medewerkers van de Hogeschool Edith Stein hebben gratis toegang.

Wil Derkse, filosoof, scheikundige en hoogleraar-directeur van het Soeterbeeck Programma behandelt met Fernando Savater (1947) en Augustinus het thema liefde.

Marianne Boenink, post-doctoraal onderzoeker aan de afdeling Wijsbegeerte van de Universiteit van Amsterdam en docent ethiek aan de Universiteit Twente, bespreekt het thema geluk aan de hand van Martha Nussbaum (1947) en Plato.

Beschaving wordt behandeld door René ten Bos, bijzonder hoogleraar Filosofie in verband met de bedrijfswetenschappen aan de KU Nijmegen en tevens cursusontwikkelaar en adviseur van het opleidings- en adviesbureau Schouten & Nelissen. Hij gebruikt hierbij Peter Sloterdijk (1947) en Nietzsche als voorbeeld.

Marcel Becker, universitair docent Wijsgerige Ethiek aan de KU Nijmegen, gaat in op het thema authenticiteit met Charles Taylor (1931) en Rousseau.

infoSoeterbeeck Programma (024) 361 55 55, of info@soeterbeeck.kun.nl . Zie ook www.soeterbeeck.kun.nl .
locatieBibliotheek Hengelo, Burgemeester Jansenstraat 2
plaatsHengelo (Gelderland)
postcode75
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl