Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 18 februari 2007    Evangelie van 2007-02-18
 titelMexicaanse componisten.....
beschrijvingMexicaanse componisten en hun zelfgemaakte instrumenten.

Conlon Nancarrow Dos estudios para piano mecanico Julián Carrillo Amanecer en Berlin Rodrigo Tascón Musica para pianola Ernesto Illescas-Peláez Monstri voor pianola en slagwerk Juan Pelipe Waller Teguala, voor 120 tegeltjes en slagwerk-kwartet.

Dit concert is gewijd aan die experimentele Mexicaanse componisten die zelf muziekinstrumenten ontwikkelden om in de behoefte van hun muzikale taal te voorzien. uitvinders van muziekinstrumenten zijn van alle tijden maar vooral het Mexico van de twintigste eeuw, met een veelheid aan culturen, bood een uitermate geschikte voedingsbodem voor een zeer rijke traditie van muziekinstrumentenbouw.

In die traditie bevinden zich de componisten Julián Carrillo (mexico) Conlon Nancarrow (VS-Mexico) en meer recent Juan Felipe Waller (Mexico/Nederland). Rodrigo Tascón en Ernesto Illescas-Peláea, twee jonge Mexicaanse componisten die in nederland wonen, hebben nieuwe stukken gecomponeerd voor de legendarische pianola van Conlon Nancarrow vanuit het perspectief van een nieuwe generatie.

Dit programma heeft een sterk visueel karakter en de instrumenten zullen tijdens de uitvoering van de stukken worden vergroot via videocamera's. Daarnaast zal die avond het Woordenboek van de Mexicaanse muziek van componist/musicoloog Gabriel Pareyón worden gepresenteerd door de universiteit van Amsterdam.

Programma i.s.m. het Pianola Museum.

€ 15,-- / € 13,50 MIJ-kaart / € 12,-- reductie.

info(020) 7882010
kassa@muziekgebouw.nl
www.muziekgebouw.nl
locatieMuziekgebouw aan 't IJ
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl