Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneervrijdag 16 februari 2007    Evangelie van 2007-02-16
 titelNederlands kamerkoor
beschrijvingEen Praagse lente in de renaissance

Paul van Nevel; dirigent

Jacob Regnart Geestelijke werken; misdelen, magnificats Jacob Gallus Geestelijke werken, composities op teksten van Vergillius en Horatius.

In de afgelopen twintig jaren heeft ere-gastdirigent Paul van nevel het NKK nooit teleurgesteld als het ging om de keuze van verrassende programma's. En ook voor dit seizoen is zijn programmakeuze vor het Nederlands Kamerkoor bijzonder te noemen. Na het succes in 2004/2005 met het programma Wenen en Praag, blijft het NKK nu in Praag. In de tweede helft van de 16de eeuw was deze stad één van belangstrijkste cultuursteden van Europa. Zowel Regnart als Gallus hebben in Praag gewerkt en enkele van hun mooiste werken geschreven, waaruit Van Nevel een even unieke als klankschone keuze heeft gemaakt.

€ 19,-- / € 17,-- MIJ-kaart / € 16,50 reductie.

info(020) 7882010
kassa@muziekgebouw.nl
www.muziekgebouw.nl
locatieMuziekgebouw aan 't IJ
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl