Vandaag is woensdag 16 oktober  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerdinsdag 13 februari 2007    Evangelie van 2007-02-13
 titelSchönberg kwartet & de groep van Steen
beschrijvingBewogen concert

Irene Schaltegger, Jeanette van Steen; Jakop Ahlbom; Ton Lutgering spel.

Sjostakovitsj Strijkkwartet nr. 15

In het 100ste geboortejaar van Sjostakovitsj brengen de Groep van Steen en het Schönberg Kwartet een reprise van de zeer succesvolle productie Bewogen Concert. Het 15de strijkkwartet van Sjostakovitsj is een stuk vol gedachten aan de dood, zeer persoonlijk en naar binnen gekeerd. Een werk dat een ongelofelijke rust uitstraalt.
De subtiele afwisseling van thema's, maat- en toonsoorten maken echter dat hoop, wanhoop, verlangen, berusting, verwarring en klaarheid beurtelings de overhand nemen. De Groep van Steen maakte een bewegingscompositie die de partituur nauwkeurig volgt zonder deze te illustreren De groep van Steen is een bewegingstheatergezelschap Onderwerp: artistieke leiding van Jeanette van Steen, bestaande uit kunstenaars afkomstig uit verschillende disciplines. Bewogen Concert werd eerder bekroond met de mimeprijs van de VSCD.

€ 20,-- / € 18,-- MIJ-kaart / € 16,-- reductie.

info(020) 7882010
www.muziekgebouw.nl
kassa@muziekgebouw.nl
locatieMuziekgebouw aan t IJ
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl