Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneervrijdag 5 januari 2007    Evangelie van 2007-01-05
 titelPater Karelviering Munstergeleen
beschrijvingMunstergeleen wacht in spanning op de mogelijke heiligverklaring van 'hun' pater Karel. Intussen neemt de belangstelling voor deze pater passionist toe.

Steeds meer pelgrims ontdekken zijn geboortehuis in Munstergeleen, waar een kapel is ingericht.
De feestdag van de -nu nog- zalige Karel Houben is op vrijdag 5 januari. Die dag wordt om 19.00 uur in de parochiekerk van Munstergeleen een pontificale eucharistieviering opgedragen door hulpbisschop E. de Jong en enkele paters die speciaal hiervoor uit Rome overgekomen. Na afloop van de mis trekken de aanwezigen in een kaarsenprocessie van de kerk naar het geboortehuis van pater Karel.

Iedereen is van harte welkom bij de mis en de processie.

Pater Karel Houben werd in 1821 in Munstergeleen geboren. In 1854 trad hij in bij de paters Passionisten en kreeg de hij kloosternaam Karel van Sint Andries. In 1850 werd hij in Doornik in België tot priester gewijd en uitgezonden naar Engeland en later Ierland. In Dublin trok pater Karel zich vooral het lot van de arbeiders aan, die in zeer armoedige omstandigheden leefden. Hij trok prekend rond en stond al gauw bekend als de 'holy father Charles', niet omdat hij grote daden verrichte, maar gewoon omdat hij steeds voor de mensen klaarstond. Pater Karel overleed op 5 januari 1893. Bijna 100 jaar later, in 1988, werd hij door Paus Johannes Paulus II zalig verklaard.

info(046) 4512275
locatieparochiekerk Munstergeleen
plaatsMunstergeleen (Limburg)
postcode61
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl