Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerzaterdag 21 april 2007    Evangelie van 2007-04-21
 titelDe paus en de opkomst van Eurabia
beschrijvingDe CRK Nicolaas Academie biedt dit voorjaar 2007 het volgende programma:

Zaterdag 20 januari: De woestijn als bron van inspiratie
Joop Stam, voormalig deken en thans pastoor van de Amsterdamse Sint Nicolaas Kerk, heeft veel ervaring opgedaan in het sociale werk en wil daar graag over praten.

Zaterdag 17 februari: Het Verband tussen het Kerkelijk Bestuur en de Geloofscrisis in Nederland na 1960
Dr.P.W.F.M. Hamans (1951) priester gewijd in 1979 te Roermond, doceert algeme en Nederlandse kerkgeschiedenis aan het grootseminarie en de diakenopleiding in Rolduc en is pastoor in Thorn en Wessum. Hij werkt aan een publicatie over de de martelaren van de twintigste eeuw uit Nederland in opdracht van de bisschoppenconferentie.

Zaterdag 17 maart: Opkrabbelende Katholieken in een postmoderne Wereld
Drs. Stefan van Wersch studeerde geschiedenis en klassieke talen te Utrecht en doceerde twee jaar kerkgeschiedenis. Hij is de auteur van ‘De gnostisch-occulte vloedgolf’(1990).Van Wersch is momenteel beleidsmedewerker aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Zaterdag 21 april: De paus en de opkomst van Eurabia
door de voorzitter van de Sint Nicolaas Academie, Robert Lemm, n.a.v. zijn binnenkort te verschijnen boekje met gelijknamige titel over ‘Christendom en Islam’.

Zaterdag 19 mei: De miraculeuze beeltenis van de Vrouwe van alle Volkeren
Pater Herman Brouwer, assumptionist, geldt als de belangrijkste nog levende getuige van de erkende verschijningen van Maria te Amsterdam. Hier voegt hij een nieuw hoofdstuk toe aan zijn eerdere lezingen over dit onderwerp.

De dag begint met een H. Mis om 10.00 uur. De lezing vangt vervolgens - na een koffiepauze - aan omstreeks 11.00 uur. Het geprogrammeerde gedeelte loopt om ca. 13.00 uur ten einde.

Er is gelegenheid tot biechten en de mogelijkheid tot aanschaf van religieuze lectuur en artikelen.

infoDrs. R. Lemm, voorzitter, (020) 6657608
C.G.Y. Luttik, secretaris, (036) 5464570
locatieOntmoetingscentrum O.L.Vrouwekerk, Keizersgracht 218 b
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl