Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerdonderdag 25 januari 2007    Evangelie van 2007-01-25
 titelGedichtendag 2007
beschrijvingGedichtendag 2007 - Ssssst! Geluiden in een donkere Dom

Donderdag 25 januari 2007, 19.45 tot 22.00 uur, Domkerk, Utrecht

Naar poëzie luisteren. Stilte beleven. In het licht. In het donker. Met muziek. En zonder. De Domkerk viert gedichtendag 2007 met woorden, spel en muziek. Er zijn voordrachten van de dichters Anneke Brassinga, Martin Reints en dichter/presentator Jan Sakko. Het publiek wordt meegevoerd door de ruimte en brengt stilte onder woorden. Leden van de Domcantorij, onder leiding van Remco de Graas, vertolken stilte in klank.

Een gotisch kerkgebouw op een winteravond. Schaarse verlichting van kaarsen en kandelaars. Je stem weerkaatst tegen de gewelven. Schuifelend door het halfdonker, staan je voeten stil bij de versteende rust van een kanunnik. Of bij lawaai. Komt het van buiten of van binnen? Misschien beweegt stilte zich tussen uitersten; tussen schrik en contemplatie, tussen ruis en de magie van taal. Noem het beroering, noem het mystiek. Noem het in rust of laat het op je inwerken. Vanavond zoekt een creatieve geest de ruimte in taal, klank, en muziek.

Net als voorgaande jaren organiseert de Domkerk een programma op Gedichtendag. Op veel plaatsen wordt aandacht gevraagd voor ‘stilte en eenvoud’. Anders dan andere keren, is een aantal dichters en musici uitgenodigd om dit thema vorm te geven. Dat gebeurt in een donkere Domkerk met het vuur van dichters die uit hun werk voordragen: Anneke Brassinga (o.m. winnaar VSB Poëzieprijs 2002) en Martin Reints (o.m. genomineerd voor de VSB Poëzieprijs 2006). De Utrechtse dichter Jan Sakko betrekt het publiek in zijn voordracht en zet u aan om stilte in woorden te vangen. Leden van de Domcantorij, o.l.v. Remco de Graas, brengen de afwezigheid van noten tot klinken. Een programma met eigenzinnige geluiden om Gedichtendag 2007 te vieren.

Om 19.45 kunt u terecht in het theehuis van de Domkerk, ingang Achter de Dom 1. Vanaf 20.00 uur begint het programma. Laat u meevoeren door de vele stiltes die de Domkerk rijk is!

infowww.domkerk.nl
locatieDomkerk
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl