Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzondag 17 t/m zondag 24 juni 2007    Evangelie van 2007-06-17
 titel8 daagse bedevaart Polen en Tsjechië
beschrijvingStichting San Giovanni organiseert van zondag 17 tot en met zondag 24 juni 2007 een 8 daagse bedevaart naar Polen en Tsjechië.

  • De eerste dag gaan wij naar Tsjechië en overnachten in de omgeving van Praag De tweede dag naar Praag waar we het klooster en kerk van de Karmelieten van het Kindje Jezus van Praag bezoeken en een H. Mis bijwonen.
  • Daarna rijden wij verder naar Polen en komen in de avond aan in Krakau. Hier zullen wij 4 nachten verblijven.
  • De derde dag brengen wij een bezoek aan Kalwary, het mooie grote Franciscanenklooster en het Heiligdom van Onze Lieve Vrouw, waar wij de H. Mis bijwonen. Mogelijk een rondleiding.
  • In de namiddag bezoeken wij Wadowice, de geboorteplaats van Paus Joannes Paulus II, met het geboortehuis en de parochiekerk.
  • De vierde dag staat in het teken van O.L. Vrouw van Czestochowa, de Zwarte Madonna waar wij de hele dag zullen verblijven. Wij bezoeken de Jasna Gora, (verlichte berg) waarop het heiligdom is gelegen en waar de H. Mis wordt bijgewoond, daarna rondleiding in het heiligdom met een gids. In de namiddag kan op eigen gelegenheid het heiligdom worden bezocht.
  • De vijfde dag gaan wij naar Krakau. Deze dag staat geheel in het teken van Zuster Faustina.
  • Wij bezoeken het klooster en de nieuwe Basiliek van de zusters van O.L. Vrouw van Barmhartigheid. Zuster Faustina heeft er gewoond, hier is haar graf en de Barmhartige Jezus wordt er vereerd. De H. Mis wordt bijgewoond in het Heiligdom.
  • De zesde dag vertrekken wij na de H. Mis uit Krakau, wij rijden naar Dresden in het voormalige Oost - Duitsland, waar wij overnachten.
  • De zevende dag gaat reis gaat verder naar Heroldsbach in Beieren, Duitsland, naar het heiligdom van Onze Lieve Vrouw. Wij hopen rond het middaguur te arriveren en de H. Mis bij te wonen.
  • De achtste en laatste dag vertrekken wij na de H. Mis naar huis.
  • Rond het middaguur vindt onderweg het afscheidsdiner plaats.

infoStichting San Giovanni
sangiovanni@chello.nl
locatiePraag - Kalwary - Wadowice - Krakau - Czestochowa - Heroldsbach
plaatsCzestochowa (Polen)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl