Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneermaandag 10 november 2003    Evangelie van 2003-11-10
 titelDag van de Mantelzorg
beschrijvingOp 10 november 2003 vindt voor de zesde keer de landelijke Dag van de Mantelzorg plaats. De dag voor iedereen die langdurig voor een ander zorgt, mantelzorgers genoemd.

In Nederland geven 1,5 miljoen mensen mantelzorg. Dit is de zorg die verleend wordt aan een chronisch zieke, gehandicapte of ouder wordende naaste (bijvoorbeeld partner, kind, ouder, vriend of buur). Dit doen zij vaak naast andere bezigheden als de zorg voor het eigen gezin, een baan of een opleiding. De Dag van de Mantelzorg staat dit jaar in het teken van 'Beweging': in beweging blijven, op welke manier dan ook, is een goede manier om de zorg even van je af te zetten. Sporten kan bijvoorbeeld een uitlaatklep zijn. Maar in beweging blijven kan ook op andere manieren. Andere mensen ontmoeten, een hobby uitoefenen, er op uit gaan enz.

Op meer dan 200 plaatsen in het land worden doe- en verwenactiviteiten georganiseerd voor de mantelzorgers. Zij verlenen 80% van de zorg thuis en vormen daarmee het fundament van de zorg, maar zij zijn ook vaak onzichtbaar. De Dag van de Mantelzorg is bedoeld om al deze stille zorgers eens in het zonnetje te zetten en aandacht te vragen voor hun positie.

Elke deelnemende organisatie (actieplaats genoemd) heeft een eigen programma samengesteld, waardoor mantelzorgers getracteerd kunnen worden op theater- of muziekvoorstellingen, buffetten, informatieve lezingen, workshops Tai Chi, massage of een schoonheidsbehandeling, wandeltochten, biljartcompetities, bootreisjes, discussiebijeenkomsten met bijvoorbeeld wethouders.

Iedereen die voor een ander zorgt is van harte welkom tijdens de Dag van de Mantelzorg. Geïnteresseerden kunnen kijken op www.mantelzorg.nl voor een adres bij hen in de buurt of bellen met de Mantelzorglijn 0900-2020496. Ook zijn op de site de adressen van vrijwilligersorganisaties te vinden die eventueel vervangende zorg kunnen regelen.

infoDe Mantelzorglijn 0900-2020496. Zie ook www.mantelzorg.nl
locatie
plaatsDiverse plaatsen
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl