Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzondag 24 december 2006    Evangelie van 2006-12-24
 titelVoetbedevaart Valkenburg-Banneux
beschrijvingDe traditionele voetbedevaart vanuit Valkenburg (Limburg) naar het Maria genadeoord Banneux vindt ook dit jaar weer plaats op 24 december 2006.

In de kerstnacht kunnen de pelgrims de 52 km lange voetbedevaart lopen van Valkenburg (Limburg) naar Banneux in de Belgische Ardennen.

Op 24 december 2006 vindt om 08.30 uur in de morgen een pelgrimsmis plaats in de H. Nicolaas en Barbarakerk in Valkenburg (Limburg). Na ontvangst van de reiszegen gaan de pelgrims op pad.Aansluiten tijdens de route is ook mogelijk.

In de kerstnacht om 22.00 uur vindt in de grote kerk in Banneux een H.Mis plaats gecelebreerd door rector Vries van het seminarie van Rolduc. Na afloop van de H.Mis staan tegen betaling bussen klaar voor de terugreis naar Valkenburg en omliggende plaatsen.Deze bussen vertrekken rond 23.15 uur.

De voetbedevaart is gratis. De route is goed bewegwijzerd en onderweg zijn voldoende rustpauzes mogelijk in de diverse herbergen en cafeetjes. Medische begeleiding onderweg door het Rode Kruis is aanwezig en vrijwilligers met autos rijden de route zeer frequent.

Goede winterse kleding en goed schoeisel is vereist.In de Belgische Ardennen kan het tijdens de kerstnacht vaak sneeuwen.Daar er ook gelopen wordt tijdens de donkere uren is het belangrijk,dat de pelgrim voor het verkeer goed zichtbaar is.Reflecterende kleding en zaklamp worden derhalve geadviseerd.

Informatie kunt U verkrijgen bij mevrouw R.Spits onder telefoonnummer043 - 6015447.

infoMevrouw R.Spits
(043) 6015447.
locatieMariabedevaartoord
plaatsBanneux (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl