Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 16 december 2006 t/m zondag 7 januari 2007    Evangelie van 2006-12-16
 titelKerstmis in Limburg
beschrijving‘Kerstmis in Limburg’ is de naam van de bijzondere expositie in het gemeentemuseum Weert, locatie Jacob van Horne.

Net als vorig jaar gaat het hier om de verzameling van pastoor Van Oss uit Schimmert. Daarnaast toont het museum zijn eigen kerstverzameling waaronder de oudste kerststal van West-Europa. Al dit moois is te zien in het middeleeuwse museumgebouw dat is versierd met sfeervolle kerstdecoraties.

Pastoor John van Oss bezit een unieke verzameling kerstgroepen. Hij begon zijn verzameling in 1970 om als godsdienstleraar zijn leerlingen te laten zien hoe mensen over de hele werled Kerstmis vieren. Uit alle hoeken van de wereld stuurden missiepaters kerstgroepen naar Van Oss. Ook kreeg hij groepen uit zijn eigen Limburgse omgeving.

Terwijl vorig jaar de Santons, kerstgroepen uit de Provence (Fr) in het middelpunt stonden, staan dit jaar de Limburgse taferelen centraal.

Tijden:
De tentoonstelling is te bezichtigen van 16 december 2006 tot en met 7 januari 2007. Gemeentemuseum Weert, locatie Jacob van Horne, is gevestigd aan de Markt in Weert.
Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur.
Eerste en Tweede Kerstdag geopend van 14.00 tot 17.00 uur.
Nieuwjaarsdag is het museum gesloten.

De toegang is gratis. Na de sluiting van de kersttentoonstelling is het Jacob van Horne niet meer te bezoeken tot medio mei 2006 vanwege restauratie van het gebouw.

info(0495) 531 920
museumweert@planet.nl
www.museumweert.nl
locatieGemeentemuseum Weert, locatie Jacob van Horne, Markt
plaatsWeert (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl