Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Liturgie
liturgie
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervanaf zondag 24 december 2006    Evangelie van 2006-12-24
 titelKersttijd in Christoffelkathedraal
beschrijvingKersttijd in de Limburgse bisschopskerk
Met medewerking van diverse zang- en muziekverenigingen

Op en rond de kerstdagen zijn er verschillende bijzondere vieringen en kerkmuzikale activiteiten in de Roermondse Sint-Christoffelkathedraal.
Deze beginnen met de kerstnachtmis op 24 december door bisschop F. Wiertz en de dagmis op Eerste Kerstdag met medewerking van fanfare Sint Wiro uit ’t Reutje.

Op de zondag tussen Kerst en Nieuw wordt het Mozartjaar op bijzondere wijze afgesloten.
Van 25 december tot en met 1 januari is de Limburgse bisschopskerk elke middag open voor bezoekers.
Op 1 januari viert de bisschop de H. Mis vanwege Nieuwjaar.

Kerstnachtmis
Op zondag 24 december om 23.00 uur vindt in de kathedraal de nachtmis plaats. Hoofdcelebrant is bisschop F. Wiertz. De plechtigheid wordt muzikaal verzorgd door de Koninklijke Roermondse Zang- en Muziekvereniging. De plechtigheid is voor iedereen vrij toegankelijk; er zijn geen toegangskaarten noodzakelijk en er zijn ook geen gereserveerde zitplaatsen.

Dagmis met WK-fanfare
Op maandag 25 december (Eerste Kerstdag) zal fanfare ‘Sint Wiro - ’t Reutje’ uit Sint Odiliënberg de eucharistieviering in de kathedraal muzikaal verzorgen. Onder leiding van dirigent René Schrader worden kerstliederen en koralen ten gehore gebracht. De viering begint om 11.30 uur, maar reeds om 11.00 uur begint de fanfare met het spelen van enkele muziekstukken. Fanfare Sint Wiro behaalde vorig jaar het goud met onderscheiding bij de eerste divisiewedstrijd fanfareorkesten tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.

Sluiting Mozartjaar
Ter afsluiting van het Mozartjaar wordt op zondag 31 december na de eucharistieviering van 11.30 uur in de kathedraal het Te Deum van Mozart gezongen. Dit gebeurt door het koor van de H. Hartparochie uit Schandelen (Heerlen) onder leiding van Sjef Konieczny. Tijdens de mis zingt dit koor bovendien de Missa Brevis in C KV 259 (de Orgelsolomesse) van Mozart. Ook worden dan enkele motetten van hem gezongen, waaronder Jubilate Deo, Ave Verum en Ave Maria.

Nieuwjaarsdag
Op maandag 1 januari vieren bisschop F. Wiertz en hulpbisschop E. de Jong de H. Mis bij gelegenheid van het nieuwe jaar. Hieraan verleent de Gregoriaanse Kathedrale Schola vocale medewerking. De eucharistieviering begint om 11.30 uur.

Extra kerstopenstellingen
Niet alleen tijdens de liturgievieringen, maar ook tijdens de overige dagen in de kerstweek kan de kathedraal bezocht worden, onder meer voor een bezoek aan de kerststal of om met eigen ogen weer nieuwe fasen in de grootscheepse renovatie te aanschouwen, zoals de enkele weken geleden geplaatste grote ramen in het noordelijk zijtransept. Van 25 december tot en met 1 januari is de kerk voor het publiek opengesteld van 14.00 uur tot 17.00 uur. Bovendien in de daaropvolgende maanden januari tot en met maart elke zaterdag en elke eerste zondag van de maand.

info(0475) 331455
www.kathedraal-roermond.nl
organisatieBisdom Roermond
locatieSint-Christoffelkathedraal
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl