Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerdinsdag 19 t/m zondag 24 december 2006    Evangelie van 2006-12-19
 titelKerstdecoraties op paleis Het Loo
beschrijvingDinsdag 19 t/m zondag 24 december aanstaande toont de Tuindienst van Paleis Het Loo in het Stallencomplex hoe guirlandes, kerstkransen en andere groendecoraties voor Het Loo worden gemaakt.

De eigen Tuindienst van Paleis Het Loo is elk jaar al lange tijd vóór Kerstmis aan de slag om de vele vertrekken in het paleis te voorzien van sfeervolle kerstversiering. Wekenlang wordt er gewerkt aan de meterslange guirlandes van dennengroen en fraaie versieringen voor op tafel. In de week vóór Kerst toont de Tuindienst aan museumbezoekers de technieken die hierbij worden toegepast.

De demonstraties worden verzorgd in aansluiting op de jaarlijkse presentatie Kerstmis op Paleis Het Loo: met feestelijk gedekte tafels, versierde kerstbomen en planten worden de paleisvertrekken drie weken lang opgeluisterd en krijgen bezoekers een indruk van de wijze waarop de Oranjes door de eeuwen heen thuis kerstfeest vierden.

De demonstraties Kerstdecoraties vinden plaats in het Stallencomplex, van 19 t/m 24 december, tijdens openingsuren van het museum.
De presentatie Kerstmis op Paleis Het Loo is te zien in het paleis, van 19 december t/m 7 januari.

Paleis Het Loo Nationaal Museum
dinsdag t/m zondag,
op feestdagen en beide Kerstdagen van 10.00-17.00 uur.
gesloten ‘s maandags en Nieuwjaarsdag.

Routebeschrijving: Vanaf de A1 en A50 afslag Paleis Het Loo en vervolgens ANWB-borden volgen.
Navigatieadvies: Amersfoortseweg (hoek Zwolseweg).
Openbaar vervoer: Station Apeldoorn, buslijn 102 en 104, halte Paleis Het Loo; buslijn 5 (Berg en Bos), 10 (Kerschoten) en 96 (Apeldoorn via Vaassen), halte Gedenknaald.

info(055) 577 24 00
www.paleishetloo.nl
locatiePaleis het Loo
plaatsApeldoorn (Gelderland)
postcode73
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl