Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerwoensdag 27 t/m vrijdag 29 december 2006    Evangelie van 2006-12-27
 titelKerst pelgrims tocht
beschrijvingDe Stichting Vredes Kapel organiseert voor de 8ste keer een driedaagse Kerst Pelgrims Tocht in Fryslân. Nu niet naar Dokkum, maar naar Bolsward. Het thema van de driedaagse wandeling is: Waar ben ik als het erop aankomt. Pelgrims lopen van kerk tot kerk door het oude Friese land. Deze wandeling (voor de innerlijke vrede) zijn het initiatief van Pelgrim Henricus. Hij sprokkelt op deze wijze ook geld bijeen voor een vredeskapel.

De pelgrimstocht bestaat uit drie dagafstanden van ca. 15 km. met kan ook ook één dag meelopen. Deelnemers nemen een boterham mee; de kerken schenken koffie of thee.
inschrijfgeld € 7,50 per dag. Bijdrage koffie ca. € 10,-- per dag. Graag vooraf aanmelden bij Pelgrim Henricus, 058-2130801.

Dag 1: woensdag 27 december, verzamelen om 9.00 uur bij de Doopsgezinde Kerk, Wirdumerdijk 18, Leeuwarden. Ds. Tjitske Hiemstra zal de pelgrims ”uitzwaaien” met de reiszegen. Onderweg wordt een korte stop gemaakt bij de kerken van Boksum en Hilaard. De dag wordt besloten in de hervormde kerk te Mantgum. Rond 16.15 uur zijn we klaar. Heel bijzonder is de route dwars door de weilanden tussen Deinum en Hylaard. (mensen moeten rekening houden met veel plassen, laarzen of waterdichte schoenen zijn beslist noodzakeliljk).

Dag 2: donderdag 28 december, verzamelen om 9.00 uur bij de hervormde Kerk te mantgum. Deze dag wandelen we naar Wommels via de ”mummies” van Wieuwerd en de doopsgezinde kerk van Itens. Rond 16.00 uur besluiten we de tocht in de Jacobi Kerk te Wommels. Ook op deze dag komen we twee korte weiland trajecten tegen. Ook vandaag geldt: laarzen aan.

Dag 3: vrijdag 29 december, verzamelen om 9.00 uur bij de Jacobi Kerk te Wommels. Via Edens, Kubaard en Waaskens wordt er naar Bolsward gelopen. Bijzonder is het dichterspad naar Edens. Aan het einde van de dag ruimen we tijd in voor een bezoek aan het Titus Brandsma Museum. Om 17.00 uur wordt de driedaagse pelgrimstocht in de St. Franciscus aan de Grote Dijlakker in Bolsward besloten. De pelgrims zullen met een bemoediging van drs. Kamsma, past. werkster, terugkeren naar huis.

info(058) 2130801
(06) 12549135
henricus@dewandelmaat.nl
www.pelgrimsvredeskapel.nl
locatiediversen
plaatsleeuwarden (Friesland)
postcode89
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl