Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 17 december 2006    Evangelie van 2006-12-17
 titelKerstconcert en -samenzang
beschrijvingKerstconcert en -samenzang in de Rotterdamse kathedraal

Op zondag 17 december geven de Kathedrale Laurentius en Elisabeth Cantorij, de mezzo-sopraan Astrid de Klerk en organist Aart de Kort een kerstconcert, waarin ook veel aandacht is voor samenzang. Het concert wordt gehouden in de H.H. Laurentius en Elisabeth Kathedraal aan de Mathenesserlaan 307 van 15.30 tot 16.45 uur. De toegang is gratis, na afloop is er een deurcollecte. Het geheel staat onder leiding van dirigent Marc Schaap.

In dit concert wordt kerstsamenzang afgewisseld met koorwerken. Het programma omvat een aantal romantische koorwerken bewerkt door de componist John Rutter. Verder zullen werken ten gehore worden gebracht van Da Vittoria, Bach, Adam, Clerembault en Händel.

Ook dit jaar kunt u dus weer kerstliederen mee komen zingen en beluisteren in een kerk die dan de sfeer van het komende kerstfeest ademt met kaarslicht, een prachtige kerststal en een feestelijke versiering. In de traditie van dit kerstconcert is er gelegenheid na afloop een drankje te nuttigen in de pastorie.

De kathedraal is te bereiken met tramlijn 4, 7, 21 en 23 en buslijn 32 en 44, het dichtstbijzijnde metrostation is Coolhaven. In de omgeving is voldoende parkeerruimte (gratis op zondag).

infowww.kathedraalrotterdam.nl/content/view/138/76
locatieKathedraal
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl