Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 17 december 2006    Evangelie van 2006-12-17
 titelKerstconcert Cappella Sancti Servatii
beschrijvingKerstconcert op 17 december
van de Cappella Sancti Servatii

Traditioneel houdt de Cappella Sancti Servatii op de derde zondag van de Advent een kerstconcert. Dit jaar zal op 17 december in de St. Servaasbasiliek vanaf 15.00 uur het concert opklinken. Het koor zingt kerst- en adventsliederen en ook Vivaldi en Bach zullen te horen zijn. De algehele leiding is in handen is in handen van Peter Serpenti, de organist is Marcel Verheggen.

De Cappella Sancti Servatii is een gemend koor met een bijna 200 jarige traditie. Volgens de analen vond de oprichting plaats in 1806 en werd het koor oorspronkelijk gevormd uit het knapen- en mannenkoor in de aloude Sint Servaas aan het Vrijthof. Als vast koor van de Basiliek van St. Servaas verzorgt de Cappella Sancti Servatii elke zondag de liturgieviering. Zij legt zich in hoofdzaak toe op de uitvoering van meerstemmige kerkmuziek, soms met orgel of met orkest en solisten.

Het concert is gratis toegankelijk. Na afloop is er een deurcollecte als bijdrage in de onkosten.

info
locatieSt. Servaasbasiliek
plaatsMaastricht (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl