Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 24 december 2006    Evangelie van 2006-12-24
 titelKerst voor peuters en kleuters
beschrijvingKerstavond voor de kinderen

Wie het vorig jaar heeft beleefd komt dit jaar zeker weer. Ook dit keer beginnen we buiten, daar brandt een echt vuur! Vervolgens gaat een vrolijke stoet van kinderen, opa's en oma's, vaders en moeders, vrienden en vriendinnen de kerk in waar de organist ons welkom heet.

Stap voor stap gaan we in de richting van de stal. Onderweg staan we stil bij de vier kaarsen van de Advent. Eén voor één steken we die kaarsen aan, zingen we en bidden we bij dat licht. Nog een paar stappen en dan zijn we bij de kerststal. Dáár luisteren we naar het kerstverhaal en steken we allemaal een kaars aan waarop staat te lezen: ‘Anno Domini 2006 - 5767 - 1427’. In een lange optocht met brandende kaarsen gaan we weer naar buiten. Daar zingen we een lied en wensen we elkaar een zalig kerstfeest!

We zingen, we bidden, we luisteren naar het kerstverhaal, we steken een kaars aan! Kinderen mogen bewegen, ze mogen (zachtjes) praten, en als het moet er even tussen uit voor de hoge nood! Maar het is geen Eucharistieviering en ook geen Woord- en Communieviering, er wordt geen communie uitgereikt. De viering is bedoeld voor peuters, kleuters en iets oudere kinderen en natuurlijk ook voor de papa’s en mama’s, de opa’s en de oma’s! Loop maar mee naar de kerststal, steek die kaars maar aan en wie weet denk je tijdens het kerstdiner, als die kaars brandt, nog even terug aan kerstavond!

infoSamenwerkingsverband Rotterdam-Noord
(010) 466 07 92
locatieHildegardiskerk, Hildegardisstraat 50
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl