Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Reis
reis
wanneervanaf dinsdag 21 november 2006    Evangelie van 2006-11-21
 titelMissie naar Ethiopië!
beschrijvingMissie naar Ethiopië!

Een verdiepingsreis in samenwerking met de zusters van Moeder Teresa

Na twee keer India gaan we volgende zomer op missie naar Ethiopië, het land waar het christendom oude wortels heeft. Ethiopië was het 'zorgenkindje' van Moeder Teresa. In haar voetsporen zoeken we verdieping in ons geloof, in de naastenliefde. Benedictus XVI heeft ons in zijn encycliek Deus Caritas est aangespoord om liefde in daden om te zetten, hier ontvangt zij haar betekenis in. We zijn door God bemind en vanuit deze zekerheid geven we onszelf aan een onbekende naaste.

Een maand lang zullen wij tijdens deze missie de fundamenten van de brug tussen geloof en actie versterken en (cultuur)shockproof maken. Het gebed krijgt ook een centrale plaats in deze reis: het is de bron van waaruit we alles willen doen. We vieren elke dag de Eucharistie en zullen vorming ontvangen van de broeders van Sint Jan.

De zusters van Moeder Teresa gaan we ondersteunen in hun apostolaat. Ons dienstwerk zal bestaan uit het verzorgen van gehandicapten en zieken. Wil jij de kans benutten om in een 'andere wereld' je geloof te verdiepen? Stuur dan een mail naar Karel Beenakker ( karel@beenakker.com Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spam bots, u heeft Javascript nodig om het te bekijken ).

Praktische informatie

Leeftijd:
jongeren tussen de 20 en 30 jaar oud

Data:
11 juli tot 12 augustus 2007

Kosten:
€ 1.350 (inclusief voortraject)

Deadline aanmelding:
vrijdag 9 januari 2007

infoKim Gagliardi
06-25408685

karel@beenakker.com
locatieonbekend
plaatsonbekend
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl