Vandaag is woensdag 17 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerdonderdag 11 t/m zaterdag 13 januari 2007    Evangelie van 2007-01-11
 titelChildrens' Voices
beschrijvingKinderen, spiritualiteit en religieuze opvoeding

Van donderdag 11 tot zaterdag 13 januari 2007 organiseert het Centrum Academische Lerarenopleiding, Leuven, een driedaags expertenseminarie met als titel: Childrens' Voices: Children's Perspectives in Ethics, Theology and Religious Education

Op donderdag 11 januari is er een gedeelte dat open staat voor breed publiek.
Voor meer info omtrent dit initiatief, zie info

Kinderen komen in de theologische reflectie doorgaans weinig aan bod. Nochtans zijn kinderen zeer belangrijk voor onze samenleving en de kerk. Maar er bestaat veel discussie over hoe we met kinderen moeten omgaan: zijn het miniatuurvolwassenen, zijn het schatjes die moeten beschermd en verzorgd worden, zijn het kleine mensen die voor volwassenen voordelig zijn omdat ze bijvoorbeeld de verkoop van producten stimuleren, of zijn het subjecten, met een eigen vorm van denken en handelen die we moeten ernstig nemen? Gedurende drie dagen zullen twintig experts vanuit Amerika, Canada, Duitsland, Oostenrijk, België en het Verenigd Koninkrijk in discussie treden over hoe vandaag met kinderen moet worden omgegaan. Daarbij komen menswetenschappelijke (geschiedenis, pedagogiek, kinderliteratuur, ...), systematisch en historisch-theologisch, bijbelse en ethische perspectieven aan bod. Centraal staat tevens de vraag wat het actuele internationale onderzoek over spiritualiteit van kinderen en over kindbeelden in theologie kan betekenen voor de religieuze opvoeding van kinderen vandaag.

Op donderdag 11 januari in de voormiddag (9-12) en 's avonds (20 uur) worden (Engelstalige) lezingen georganiseerd die open staan voor een breed publiek. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom. De lezingen vinden plaats in het Pauscollege, St. Michielsstraat 2, 3000 Leuven (nabij de Faculteit Godgeleerdheid) (donderdagvoormiddag) en in de kleine aula van het Maria Theresiacollege (St. Michielsstraat 6, Leuven) (avondlezing).

Donderdag 11 januari 2007:

9 u: Welkom
9 u 15: Lecture: Spirituality of Children. ‘Children’s Voices, Religious Experience, and Mature Faith’ (prof. dr. Bonnie Miller-McLemore)
9 u 55 : Discussie
10 u 15: Koffiepauze
10 u 30 Lecture: God is Not Your Divine Butler/ and Therapist! Countering ‘Moralistic Therapeutic Deism’ by Teaching Children the Art of Theological Reflection (prof. dr. Karen-Marie Yust)
11 u 15: Discussie
11 u 35: Children’s Own Voices: a Contribution of Children

20 u: Lecture of: John Wall, Ph.D., Associate Professor of Religion at Rutgers University, Camden, VS: A Childist Christian Ethics of Responsibility.
Respondent: Prof. dr. Roger Burggraeve (K.U.Leuven, Belgium).

Voor meer info en inschrijving: zie info.

infowww.kuleuven.be/thomas/algemeen/actualiteit/agenda/childrensvoices.php
annemie.dillen@theo.kuleuven.be
016/ 32 84 01
016/ 32 38 85.
locatieCentrum Academische Lerarenopleiding
plaatsLeuven (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl