Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 13 januari 2007    Evangelie van 2007-01-13
 titelNationale Gebedsdag
beschrijvingNationale Gebedsdag breidt uit naar negen steden

Op zaterdag 13 januari 2007 vindt de Nationale Gebedsdag plaats. Ieder jaar vormt de Nationale Gebedsdag weer een indrukwekkende manifestatie van geestelijke eenheid. Een dag van eenparig gebed voor Nederland en de wereld. In de week hieraan voorafgaand hebben vele landgenoten hun focus al gericht op Koning Jezus die voor de mensheid gekomen is. Op de Nationale Gebedsdag wordt met het thema ‘Samen voor de Koning’ vervolg gegeven aan het thema van de Week van Gebed ‘De Koning komt!’. Ongeacht kerkelijke achtergrond, worden christenen opgeroepen zich te verenigen in gebed voor politiek en samenleving, voor de kerk, Israël en de wereld.

Bekende sprekers zullen het thema inleiden vanuit de Bijbel. Het aanbidden van God en de voorbede staan centraal. Naast gebed is er ruimte voor samenzang. De Nationale Gebedsdag is een initiatief van de Evangelische Alliantie en wordt ondersteund door tien christelijke organisaties. Regionale werkgroepen waarin verschillende kerken en gebedsgroepen vertegenwoordigd zijn, nemen de praktische organisatie voor hun rekening en zorgen voor de invulling van het programma. Waren er dit jaar nog zes steden die een bijeenkomst organiseerden, in 2007 zal in negen steden in Nederland de Week van Gebed afgesloten worden met de Nationale Gebedsdag. Naast Apeldoorn, Groningen, Haarlem, Leeuwarden, Leiden en Zwolle, doen dit jaar ook Eindhoven, Limburg en Twente (Delden) mee. Daardoor zijn nu ook het zuiden en oosten van het land bij de gebedsdag betrokken.

De bijeenkomsten hebben een regionaal karakter. In de meeste plaatsen duurt de dag van 10.30-16.00 uur. Alle christenen zijn welkom, ook zij die niet aan de gebedsweek hebben deelgenomen. De toegang is gratis. Om de kosten te dekken, wordt er een collecte gehouden. Op de meeste locaties is gelijktijdig een kindergebedsdag voor kinderen van 6-12 jaar. Door middel van flyers en posters zullen de regionale werkgroepen bekendheid geven aan de bijeenkomsten. Informatie over deelnemende steden, locaties en het programma is te vinden op www.nationalegebedsdag.nl . Wie niet beschikt over internet, kan het overzicht gratis opvragen bij de Evangelische Alliantie die de gebedsdag coördineert.

info(0343) 513693
email info@ea.nl .
www.ea.nl
locatiediversen
plaatsdiversen
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl