Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 19 november 2006    Evangelie van 2006-11-19
 titelKoepelkerk 85 jaar
beschrijvingKoepelkerk 85 jaar.

Het is dit jaar 85 jaar geleden dat de eerste steen werd gelegd voor de mooie Koepelkerk.

Dit feit wordt feestelijk herdacht met een bijzondere eucharistie viering op

zondag 19 november om 10.45 uur in de Koepelkerk.

Het in augustus j.l. tot het beste koor van Duitsland gekozen

Carmina Mundi
verzorgt de muziek met een schitterend programma omvattend o.a.

het Ave Maria van Bruckner,

het Pater Noster van G. Verdi,

Selig sind die Toten van H. Schütz,

het Abendlied van J. Rheinberger en

Bogorodice van S. Rachmaninov.

In de 4-jarige koren competitie in Duitsland kwamen, in de finale van de A-categorie, de 11 beste koren van de 11 staten in Duitsland bijeen. De finale werd gehouden in Kiel in augustus j.l. Het koor Carmina Mundi uit Aken won deze finale met een score van ruim 95%. Wij zijn dan ook bijzonder trots dat dit fameuze koor onze jubileum eucharistie viering komt opluisteren.

Pastoor J. Schafraad verzorgt, zoals altijd, een viering, gebaseerd op zijn lijfspreuk “bezieling moet je delen”, en ook met een zeer aangrijpende predicatie.

Tevens vieren de parochianen zijn eerste verjaardag als pastoor van de Koepelkerk.

Na afloop is er koffiedrinken achter in de kerk met de gelegenheid deze pastoor te feliciteren met zijn verjaardag en met de resultaten van zijn leiderschap voor de Koepelkerk parochie. Het kerkbezoek is n.l. , na 8 maanden van zijn inspirerende leiding, al met meer dan 20 % toegenomen.

Ook in de maand december zijn er nog verschillende mooie muziek uitvoeringen in de Koepelkerk te beluisteren. Tijdens de eucharistie vieringen maar ook 2 Kerstconcerten n.l. het grote Kerstconcert van de “Wieker Eindrach” samen met de kerkkoren van Wolder en St. Pieter Beneden op zondag 10 december en het zéér bijzondere Kerstconcert, van het zéér muzikale “Neva-Ensemble” uit

Sint-Petersburg in Rusland, op woensdag avond 20 december. Deze uitermate getalenteerde groep zingt voor de eerste keer in Zuid Nederland en nu dus in Maastricht in de Koepelkerk en brengt Russische kerstliederen ten gehore.

Parkeergelegenheid en invalide-ingang zijn aanwezig, de entree is natuurlijk, net als de koffie, gratis.

info(043) 310 1990
www.koepelkerk.net
locatieKoepelkerk
plaatsMaastricht (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl