Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzaterdag 18 november 2006    Evangelie van 2006-11-18
 titelPriesterwijding Ruud Visser
beschrijvingPriesterwijding Ruud Visser

Diaken Ruud Visser wordt zaterdag 18 november door de bisschop van Rotterdam, mgr. A.H. van Luyn tot priester gewijd in de kathedraal H.H. Laurentius en Elisabeth in Rotterdam. Behalve diaken Visser ontvangt ook diaken Henri Egging de priesterwijding. De viering in de basiliek aan de Mathenesserlaan te Rotterdam begint om 11.00 uur.

Visser werd eerder dit jaar, op 10 juni, al gewijd tot diaken. Aansluitend aan deze plechtigheid heeft bisschop Van Luyn hem benoemd tot pastor van de parochiefederatie De Wijngaard.
Sindsdien vormt diaken Visser met de pastorale werkers R. van Eck en P. Kuperus het pastorale team van de parochies De Emmaüsgangers in Alphen, H.H. Engelbewaarders in Hazerswoude-dorp en H.H. Michaël en Bernardus in Hazerswoude-Rijndijk. De afgelopen maanden stonden in het teken van kennismaking.
Na de wijding van Ruud Visser op 18 november beschikt de parochiefederatie De Wijngaard weer over een priester. Voor rooms-katholieke parochies is dat belangrijk, omdat bepaalde zaken zijn voorbehouden aan priesters, zoals de viering van de Eucharistie, een van de belangrijkste sacramenten in de katholieke kerk. In de afgelopen tijd hebben de pastores L. Banning en L. Peeters als administrators de eindverantwoordelijkheid voor de drie parochies gedragen.
Parochianen van De Wijngaard wonen de priesterwijding van diaken Visser bij. Vanwege de grote belangstelling rijden er bussen naar Rotterdam.

Op zondag 19 november draagt Ruud Visser zijn eerste Eucharistieviering op in de H. Pius X-kerk aan de Van Nesstraat in Alphen. Deze viering begint om 10.30 uur. Aansluitend is er gelegenheid om pastoor Visser te feliciteren. Op deze zondag zijn er geen vieringen in de andere r.-k. kerken in Alphen.
Ruud Visser is geboren op 2 oktober 1946 te Haarlem. Van 1967 tot 1974 studeerde hij theologie aan de Katholieke Theologische Hogeschool te Amsterdam. Tot 1990 is hij werkzaam geweest in het bisdom Haarlem, in het parochiepastoraat en als schoolkatecheet; vanaf 1980 als pastoraal werker.
In 1990 werd hij bisschoppelijk gedelegeerde voor de toekomstige pastoraal werkers (v/m), eveneens in het bisdom Haarlem. Bij hem groeide in de jaren na 1990 de wens terug te keren naar het parochiepastoraat en zocht hij hiervoor contact met het bisdom Rotterdam. Hier wil hij ook gehoor geven aan een oud verlangen in hem om priester te worden.

infoErna Teule
(0172) 445887
locatieKathedraal H.H. Laurentius en Elisabeth
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl