Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 19 november 2006    Evangelie van 2006-11-19
 titelNovemberconcerten
beschrijvingCantates “Gott soll allein mein Herze haben” BWV 169 en “Ich habe genug” BWV 82a.

Solisten: Susanne Weide sopraan, Marianne Ketel, alt, Theo Visser, orgel.

Barokorkest van de Muziekkring de Nederlandse Cantorij o.l.v. Maarten Kooij


Tijdens de novemberconcerten worden twee schitterende cantates voor solostemmen en orkest uit het cantate-oeuvre van Johann Sebastian Bach uitgevoerd.
Eén daarvan is cantate BWV 82 “Ich habe genug” die in de versie voor bassolo, hobo en orkest grote bekendheid heeft gekregen. Deze in 1727 te Leipzig ontstane cantate werd door Johann Sebastian Bach in de jaren 1731-1735 zelf bewerkt voor sopraansolo, traverso en orkest en raakte - opmerkelijk genoeg - geheel in de vergetelheid. Het mag dan ook als bijzonder worden gezien dat deze fraaie cantate eindelijk weer eens tot klinken wordt gebracht.

Cantate 169 uit 1731 ”Gott soll allein mein Herze haben” voor altsolo is een bijzondere cantate in die zin, dat Bach als inleiding teruggrijpt op het eerste deel van een reeds eerder geschreven klavecimbelconcert.in E dur. In deze cantate is de bezetting, die oorspronkelijk alleen uit klavecimbel en strijkers bestond, uitgebreid met blazers. Het tweed deel van dit klavecimbelconcert bewerkte Bach in deze cantate tot de prachtige aria: “Stirb in mir”. Het solo-instrument in deze cantate is het orgel, dat wordt bespeeld door Theo Visser.

Toegang naar draagkracht.

Zondag 12 november om half vier in de Kerk van de H. Familie,
St. -Willibrordusstraat.

Zaterdag 18 november om half drie in de O.L.V. Basiliek, Ossenmarkt, Zwolle

Zondag 19 november om half vier in de Trinitatiskapel, Vriesestraat, Dordrecht

AGENDA
Cantates “Gott soll allein mein Herze haben” BWV 169 en “Ich habe genug” BWV 82a.
Solisten: Susanne Weide sopraan, Marianne Ketel, alt, Theo Visser, orgel.
Barokorkest van de Muziekkring de Nederlandse Cantorij o.l.v. Maarten Kooij

infoW. van Trier, secretaris
(0343) 561771
w.van.trier@hetnet.nl
locatieTrinitatiskapel
plaatsDordrecht (Zuid-Holland)
postcode33
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl