Vandaag is donderdag 15 augustus
Maria Tenhemelopneming
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneervrijdag 10 t/m zondag 12 november 2006    Evangelie van 2006-11-10
 titelOpen kerkweekend Geldrop
beschrijvingH. BRIGIDAKERK 10 - 12 NOVEMBER

In het weekend van 10-12 november worden er in het kader van het Open Kerkweekend van het Bisdom van ’s-Hertogenbosch ook in Geldrop een aantal activiteiten georganiseerd.

Avond van Barmhartigheid - gebedsmarathon

Op vrijdagavond 10 november begint om 18.30 uur in de Brigidakerk de 24-uurs gebedsmarathon. Iedereen is welkom om de kerk binnen te lopen. Voor vijf minuten of langer. Op vrijdag is om 19.00 uur de eucharistie met het Gemengd koor van de Brigidakerk. Na de eucharistie is de avond van Barmhartigheid (bekend van het Geldrops Geloofsfeest) Deze avond wordt vervolgd met momenten van overweging, meditatie en zang met medewerking van diverse religieuzen, koren en werkgroepen. Op zaterdagavond 11 november wordt de gebedsmarathon afgesloten met de eucharistie van 19.00 uur met medewerking van het Gemengd koor van Zesgehuchten.

Rob van Uden en Annelieke Merkx in Hofdael

Op zaterdagavond 11 november wordt er in cultureel centrum Hofdael een Brigida-avond gehouden waarbij iedereen welkom is. De zaal is open vanaf 20.00 uur. De avond begint om 20.30 uur. Diaken Rob van Uden uit Ulvenhout brengt zijn verteltheater “Wat doet die koe daar?” over de H. Brigida, de patrones van de parochie. Van Uden brengt spannende, vrolijke eb wondere verhalen tot leven van deze Ierse heilige. Zijn verhalen worden afgewisseld met liederen vertolkt door de Brabantse zangeres Annelieke Merkx uit Erp. Annelieke Merkx was eerder te gast in Geldrop tijdens de Brabantse Maria-avond in de Brigidakerk in maart van dit jaar.

Huiskamergesprekken

Tijdens het Geloofsfeest waren er twee avonden opgenomen met huiskamergesprekken. Door veel deelnemers werd het als heel plezierig ervaren om eens een avond met andere mensen (bekend dan wel onbekend) van gedachten te wisselen over geloofsbeleving. In het Open Kerk Weekend wordt deze mogelijkheid opnieuw aangeboden. Op zaterdagavond 11 november en op zondag 12 november.

Poppenkastvoorstelling

Op zondagmiddag 12 november is de Brigidakerk open voor bezoek en gebed. Om 14.00 uur en 15.00 uur is er een poppenkastvoorstelling voor de kleintjes.

Kerktaxi

Als u aan een of meerdere activiteiten wilt deelnemen, maar niet beschikt over vervoer, dan kunt u een beroep doen op de speciale gratis taxi dienst. Het aanvragen van de taxidienst kan via dhr. Ton van Dijk: 06-20427726 of via de pastorie van de H. Brigidakerk, tel: 040-2862364.

infoAanmelding/informatie:
(040)- 2862364
locatieH.Brigidakerk
plaatsGeldrop (Noord-Brabant)
postcode56
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl