Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 19 november 2006    Evangelie van 2006-11-19
 titelMozart & Cecilia
beschrijvingMozart & Cecilia
Feestelijk jubileumconcert door het Kathedrale Koor St. Bavo

Ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van het Muziekinstituut en het 55-jarig bestaan van de Koorschool St. Bavo, geeft het Kathedrale Koor o.l.v. Gilles Michels op zondag 19 november een jubileumconcert in de Kathedrale Basiliek St. Bavo aan de Leidsevaart in Haarlem. Er worden enkele bekende werken van Mozart ten gehore gebracht, waaronder het beroemde Laudate Dominum en het Ave Verum. Bijzonder zijn de motetten rond St. Cecilia, patrones van de muziek, gezongen door de Bavocantorij o.l.v. Fons Ziekman en Haarlem Voices o.l.v. Sarah Barrett. De begeleiding van het concert is in handen van het Krashna Musica Kamerorkest en de organisten Ton van Eck en Albert-Jan Roelofs. Het concert begint om 15.00 uur. Kaarten à € 7,50 zijn verkrijgbaar via www.koorschoolhaarlem.nl

Bij gelegenheid van dit jubileum heeft de bekende organist en dirigent Richard Ram in opdracht van het St. Bavo Muziekinstituut één van deze teksten over St. Cecilia op muziek gezet. Tijdens dit concert zal de wereldpremière van dit bijzondere motet plaatsvinden.

De overige teksten over St. Cecilia zijn prachtig op muziek gezet door Da Palestrina, Di Lasso, Howells en Bardos en zullen door de Bavocantorij en Haarlem Voices worden uitgevoerd. Deze teksten kunnen beschouwd worden als een eerbetoon aan deze patrones van de muziek.

Verder is er in het Mozartjaar gekozen voor zes bijzondere werken van deze componist. Naast bovengenoemde werken wordt o.a. uitgevoerd de Missa Brevis in D, KV 194 en het Alma Dei creatoris.

In dit jubileumjaar wordt door de koren van het St. Bavo Muziekinstituut een gevarieerd programma gepresenteerd, waarin op vele manieren de mogelijkheid wordt gegeven kennis te maken met de veelzijdigheid en de hoge kwaliteit van deze koren. Het jaarprogramma is te verkrijgen via de Koorschool in Haarlem.

infoHans Hartog
(023) 5311054
(06) 44008025
h.hartog@koorschoolhaarlem.nl
www.koorschoolhaarlem.nl
locatieKathedrale Basiliek St. Bavo
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl