Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerdonderdag 9 november 2006    Evangelie van 2006-11-09
 titelRembrandt en de bijbel
beschrijvingRembrandt en de bijbel

Alle etsen

Tentoonstelling te zien t/m 10 december 2006

Workshop Etsen / droge naald techniek voor volwassenen

De tentoonstelling biedt een prachtig overzicht van Rembrandts ontwikkeling als een van de grootste grafische kunstenaars ter wereld én van de unieke wijze waarop hij bijbelse verhalen verbeeldt. Naast beroemde topstukken worden zeer zeldzame etsen uit het begin van Rembrandts carrière getoond.

In het kader van deze tentoonstelling wordt een etsworkshop georganiseerd in de maand november.

Workshop

De deelnemers leren de droge naald techniek toe te passen door zelf aan de slag te gaan, geïnspireerd op de tentoonstelling ‘Rembrandt en de Bijbel’. Rembrandt paste deze techniek veel toe. Met een scherpe pen wordt een voorstelling direct in een zinken plaat gegraveerd. De ingeïnkte plaat wordt afgedrukt op de etspers. Kenmerkend voor de droge naald techniek zijn de fluwelige lijnen, die de afdruk een boeiend aanzien geven. Ook als de maker niet over tekentalent beschikt kan prachtig werk ontstaan door de combinaties van lijnen en vlakken.

De workshop wordt gegeven in de fraaie tuinkamers van het museum en biedt tevens de gelegenheid om de tentoonstelling onder deskundige begeleiding te bewonderen.

Data: donderdagmiddag 2 , 9 , 16, 23 + 30 november

Aanvang: 14.00 uur

Tijdsduur: 2,5 uur

Leeftijd: volwassenen

Kosten: 9,50 incl. entree museum en toeslag tentoonstelling, materiaal en koffie/thee

Reserveren : tel. 020 6242436

Adres : Bijbels Museum, Herengracht 366-368, Amsterdam

Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 10 tot 17 uur, zon- en feestdagen van 11 tot 17 uur

info(020) 6242436
www.bijbelsmuseum.nl
locatieBijbels Museum
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl